Antena Meniu Search
x

Zelenski a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre prizonierii de război şi "formula de pace"

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi că a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre medierea acestei ţări în schimburile de prizonieri de război dintre Kiev şi Moscova, relatează AFP, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 18:18

Zelenski a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre prizonierii de război şi "formula de pace"
Zelenski a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre prizonierii de război şi "formula de pace" - Profimedia

"Am ajuns în Arabia Saudită" pentru discuţii cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a anunţat Zelenski pe X. Negocierile se vor concentra pe "formula de pace" propusă de Kiev pentru a pune capăt invaziei ruse şi pe "întoarcerea prizonierilor de război" deţinuţi de Moscova, la care Riadul "a contribuit deja", a adăugat el.

Ucraina a organizat mai multe întâlniri multilaterale pentru a discuta formula de pace cu reprezentanţi din zeci de ţări. Kievul speră să organizeze un summit de pace în Elveţia care să îi implice pe liderii acestor naţiuni în primăvară. "Acum suntem foarte aproape de organizarea primului summit de pace şi contăm pe continuarea sprijinului activ din partea Arabiei Saudite", a scris Zelenski în mesajul său.

Arabia Saudită a acţionat anterior ca mediator în schimburile de prizonieri dintre Ucraina şi Rusia. Zelenski a declarat că este sigur că întâlnirea sa de marţi va "aduce rezultate" în această privinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Zelenski a ajuns în Arabia Saudită pentru a discuta despre prizonierii de război şi "formula de pace"