Antena Meniu Search
x

Rusia a făcut progrese semnificative la recrutări pentru război: 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an, anunţă Şoigu

Război în Ucraina. Rusia nu plănuieşte o mobilizare suplimentară pentru eeea ce Mosccova numeşte "operaţiunea militară specială din Ucraina", pentru că peste 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an pentru a lupta în forţele armate sau unităţi de voluntari, a anunţat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 14:38

Rusia a făcut progrese semnificative la recrutări pentru război: 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an
Rusia a făcut progrese semnificative la recrutări pentru război: 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an - Profimedia

Rusia îşi întăreşte forţele armate şi creşte producţia de armament în aşteptarea unui război lung în Ucraina, unde liniile frontului rămân aproape neschimbate de un an.

"Nu există planuri pentru o mobilizare suplimentară", a spus Şoigu adresându-se unor generali cu funcţii de conducere, conform imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

"Forţele armate au numărul de personal militar necesar pentru a purta operaţiunea militară specială", a adăugat el.

Şoigu, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a salutat patriotismul celor care s-au înrolat.

Pe acelaşi subiect

Rusia a făcut progrese semnificative la recrutări pentru război

"De la începutul anului, mai mult de 335.000 de persoane au intrat în serviciul militar cu contract şi în formaţiuni de voluntari. Numai în septembrie, peste 50.000 de cetăţeni au semnat contracte", a precizat el.

Aceste date indică faptul că Rusia a făcut progrese semnificative atât în noi recrutări, cât şi în absorbirea multor luptători din grupul de mercenari Wagner în "formaţiuni de voluntari".

Preşedintele Putin a ordonat o mobilizare parţială de 300.000 de rezervişti în septembrie 2022, determinând sute de mii de bărbaţi tineri să plece din ţară pentru a evita să fie trimişi să lupte.

Între timp, Putin a spus în mod repetat că nu este necesară o nouă mobilizare, după ce unii oficiali ruşi au considerat-o pe prima o greşeală din cauza acestor plecări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Rusia a făcut progrese semnificative la recrutări pentru război: 335.000 de persoane s-au înrolat în acest an, anunţă Şoigu