Antena Meniu Search
x

Zelenski le mulțumește românilor pentru ajutorul trimis Ucrainei și lui Klaus Iohannis ”pentru sprijinirea aderării la UE”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe Twitter, în a cincea zi de război cu Rusia, în care mulțumește României pentru ”contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării” și scrie că îi este recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru ”sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2022, 17:41

Vezi și

”Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri români”, a mai scris Zelenski, pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un prim convoi cu ajutoare umanitare pentru Ucraina a plecat, duminică seară, din Bucureşti spre PTF Siret, anunţă Guvernul. Cele trei camioane transportă medicamente şi echipamente medicale.

Zelenski cere aderarea imediată a Ucrainei la UE

Pe acelaşi subiect

Într-o nouă declarație, Volodimir Zelenski a cerut aderarea Ucrainei la UE în regim de urgență, în cadrul unei proceduri speciale. Președintele a declarat că ucrainenii au dreptul de a fi pe picior de egalitate cu toți europenii și a subliniat că acest lucru este posibil.

"Facem un apel la Uniunea Europeană cu privire la aderarea urgentă a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Suntem recunoscători partenerilor pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că acest lucru este corect. Sunt sigur că se poate”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a precizat că a vorbit cu președinții Portugaliei, Lituaniei, Franței și Poloniei. A anunțat, de asemenea, discuții cu prim-miniștrii Belgiei, Spaniei și premierul britanic Boris Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Zelenski le mulțumește românilor pentru ajutorul trimis Ucrainei și lui Klaus Iohannis ”pentru sprijinirea aderării la UE”