Antena Meniu Search
x

A treia zi consecutiv cu zero contaminări locale în China. Nou record al cazurilor coronavirus importate

Pentru a treia zi consecutiv, China nu a raportat astăzi nicio nouă contaminare locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record zilnic.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.03.2020, 09:50

China nu a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locală
A treia zi consecutiv cu zero contaminări locale în China. Nou record al cazurilor coronavirus importate - Profimedia
  • În prezent, mai sunt aproximativ 6.013 de bolnavi.
  • Ministerul Sănătăţii a anunţat un record de 41 de cazuri importate

Pentru a treia zi consecutiv, China nu a raportat astăzi nicio nouă contaminare locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record zilnic.

De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în China. În prezent, mai sunt aproximativ 6.013 de bolnavi.

Iar numărul morţilor s-a redus şi el considerabil, cu şapte decese raportate sâmbătă, toate în provincia Hubei, epicentrul pandemiei.

Număr record de cazuri importate

Deși China nu a înregistrat sâmbătă niciun caz nou de contaminare de origine locală cu coronavirus, autorităţile sanitare au raportat suplimentar 41 de cazuri importate, un record zilnic.

În total, numărul de cazuri "importate" din străinătate se ridică în prezent la 269, potrivit agenției Xinhua.

În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, ţară de unde a pornit pandemia.

Ieri, OMS a anunţat că numărul persoanelor bolnave de COVID-19 a ajuns la 250.000 în toată lumea, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 11.000 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » A treia zi consecutiv cu zero contaminări locale în China. Nou record al cazurilor coronavirus importate