Antena Meniu Search
x

60 de şefi de stat vin la funeraliile lui Nelson Mandela

În toate lăcaşele de cult din Africa de Sud, dar şi în alte părţi ale lumii, s-au rostit ieri rugăciuni pentru Nelson Mandela. Această "Zi a amintirii" a inaugurat săptămâna de doliu naţional declarată de guvernul sud-african.

Vezi și

Imnurile religioase şi cântecele de doliu au răsunat în toate bisericile, moscheile, templele şi sinagogile din Africa de Sud. Credincioşii de toate religiile l-au omagiat pe cel care a doborât regimul apartheid.

Actualul preşedinte sud-african Jacob Zuma şi prima soţie a lui Mandela, Winnie, au asistat la o slujbă protestantă împreună cu cel mai vârstnic nepot al fostului lider.

Fundaţia creată de Mandela a organizat o ceremonie inter-religioasă la care au fost invitaţi unul din strănepoţii săi şi un fost camarad de luptă şi închisoare.

În acest timp, sute de oameni obişnuiţi continuă să-l omagieze, în mod tradiţional, pe Mandela în faţa fostelor sale locuinţe.

Tensiunea a crescut, ieri, când militanţii unor partide rivale care invocă moştenirea fostului preşedinte s-au aflat la un pas de confruntare.

Spiritele s-au calmat după ce au apărut forţele de ordine.

Rugăciuni s-au rostit ieri şi la locul naşterii lui Nelson Mandela, aproape de satul unde va fi înhumat pe 15 decembrie. Cu câteva zile mai devreme vor fi celebrate funeralii naţionale la care şi-au confirmat participarea 60 de şefi de stat şi de guvern şi numeroase alte personalităţi străine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » 60 de şefi de stat vin la funeraliile lui Nelson Mandela