Antena Meniu Search
x

Zi neagră în Harkov, după ce rușii ar fi atacat un centru de recreere din afara orașului: cinci morți și 16 răniți

Război în Ucraina. Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 16 rănite duminică, într-o zonă de recreere din afara oraşului Harkov, în urma unor lovituri aeriene ruse, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters.

de Redactia Observator

la 19.05.2024, 15:21

cetățean ucrainean
Zi neagră în Harkov, după ce rușii ar fi atacat un centru de recreere din afara orașului: cinci morți și 16 răniți - Profimedia Images

Bilanţul morţilor şi răniţilor a fost anunţat de primarul din Harkov, Igor Terehov. "Exploziile auzite la Harkov în jurul prânzului s-au produs într-o suburbie din apropiere. Două rachete ruse au lovit un centru de recreere unde oamenii se relaxau, ucigând cinci persoane şi rănind alte 16", a afirmat el pe reţeaua de mesagerie Telegram, potrivit Agerpres.

Corespondenţii Reuters au văzut zona de recreere distrusă după ce salvatorii de la faţa locului spun că a fost o explozie puternică, urmată de o a doua 15-20 de minute mai târziu.

Mărturiile oamenilor din Harkov, după atacul rușilor

Valentina, o femeie de 69 de ani care trăia în apropiere de complex, era acasă când s-a produs explozia. Ea le-a spus plângând ziariştilor că soţul ei a fost ucis în explozie.

Pe acelaşi subiect

Era lângă apă, a relatat ea, arătând zona unde acum se mai află doar un crater, dărâmături şi cadavre. "Este foarte dureros să-mi pierd casa, soţul, tot ce am pe lume. Ei (ruşii) sunt animale, de ce trebuie să omoare oameni?", a mai spus ea.

În ultimele săptămâni, oraşul Harkov şi regiunea cu acelaşi nume au fost vizate constant de atacuri cu rachete ruseşti şi bombe ghidate, în contextul în care trupele ruse au lansat o ofensivă în nord-estul regiunii.

"Nu erau soldaţi aici. Era duminică, oamenii au venit aici pentru a se odihni, copii urmau să fie aici, femei însărcinate, odihnindu-se, încercând să trăiască normal", a declarat Yaroslav Trofimko, inspector de poliţie la poliţia locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cod QR pe alimentele româneşti. Sunteți de acord cu etichetele "inteligente"?
Observator » Stiri externe » Zi neagră în Harkov, după ce rușii ar fi atacat un centru de recreere din afara orașului: cinci morți și 16 răniți