Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Zi neagră pentru Ucraina." Ruşii au distrus un sistem Patriot în Dnepro. Momentul atacului cu rachete Iskander

Armata rusă a publicat imagini despre care susţine că arată distrugerea unei baterii de apărare aeriană Patriot după ce a fost lovită de rachete Iskander în regiunea Dnepropetrovsk din Ucraina. Nu sunt clare daunele suferite, dar mai mulţi analişit OSINT au confirmat distrugerea a două elemente cruciale: radarul şi staţia de comandă şi control. 

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 13:19

Război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri seară imagini cu un atac asupra unei baterii antieriene Patriot în apropierea satului Paşena Balka din regiunea Dnepropetrovsk. Susţine că a distrus unitatea radar şi staţia de control de luptă, cele mai importante elemente ale bateriei produse de americani. Ruşii mai spun că un distrus un lansator şi au avariat un al doilea.

"O lovitură cu rachete Iskander-M a distrus o divizie a sistemului de apărare antiaeriană Patriot... În urma loviturii, au fost distruse stația radar multifuncțională "AN/MPQ-65", staţia de control de luptă "AN/MSQ-104", un lansator "Patriot" și personalul forțelor armate ucrainene. Un alt lansator Patriot a fost avariat", au explicat ruşii. Iskander sunt rachete balistice tactice ale armatei ruse. 

Informaţia este confirmată parţial şi de o serie de analişti OSINT (de informaţii din surse deschise), precum şi de experţi şi jurnalişti occidentali. Şi deputata ucraineană, Mariana Bezuhla, fostă membră a Comisiei de Apărare a Parlamentului, a confirmat deteriorarea unui sistem Patriot. "Un alt Patriot a fost avariat și nu este primul. Toate din cauza absenței unui sistem pe care conducerea actuală a armatei este pur și simplu incapabilă să-l construiască din cauza IQ-ului, lipsei de voință și corupției", a scris ea pe platforma X. 

Vezi și

 "Zi neagră pentru Ucraina. Se pare că Rusia a reușit să deterioreze grav o staţie de control și unitatea radar a unuia dintre cele cinci sau șase sisteme antiaeriene Patriot din țară. Sistemul a fost atacat la sud-vest de Dnipro. Drona de observare și rachetele Islander-M nu au putut fi respinse", a evaluat jurnalistul german Julian Ropcke.

Pe acelaşi subiect

Acesta a mai explicat că drona rusească de recunoaștere care a filmat și coordonat atacul nu poate fi doborâtâ cu un sistem Patriot, ci cu sisteme de război electronic, alte arme antiaeriene sau drone mai mici. Totodată el susţine că sistemul Patriot a fost suprasolicitat pentru că ruşii au atacat direct cu mai multe rachete Iskander-M deodată. 

"Atacul de astăzi cu rachete Iskander asupra diviziei Patriot din apropierea orașului Dnipro - așezarea Paşena Balka. Drona rusească este din nou pe cer și coordonează lovitura fără probleme", a evaluat şi contul ucrainean de pe platforma X EuroMaydan. 

"Filmarea Ministerului rus al Apărării arată lovituri ale Iskander-M asupra unui sistem de apărare antiaeriană ucraineană (Patriot, după cum susține Rusia). Nu este clar cât de multe pagube au fost cauzate" a comentat şi analistul militar american Rob Lee. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » "Zi neagră pentru Ucraina." Ruşii au distrus un sistem Patriot în Dnepro. Momentul atacului cu rachete Iskander