Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Zici că e la război, aşa se aud! Elicopterele încearcă să stingă focul". Mărturia unei românce evacuate din mijlocul infernului din Grecia

Incendiile de vegetaţie din Grecia încep să ia vieţi, iar în mijlocul pericolului sunt mulţi români. 30 de mii de oameni din apropierea Atenei au fost evacuaţi. Peste 700 de pompieri duc o luptă inegală cu flăcările care s-au întins pe o arie de 160 de kilometri. Încă 40 de militari români au plecat să îşi ajute colegii, iar unul dintre ei a fost rănit în misiune.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 20:35

Focul a distrus 10.000 de hectare de vegetaţie, plantaţii întregi de măslini şi sute de case de la marginea Atenei. De trei zile, flăcările se întind tot mai mult, stârnite de vântul puternic.

Silvia locuieşte lângă Atena de 35 de ani. Luni noaptea a primit ordin de evacuare, iar astăzi s-a întors să vadă dacă a mai rămas ceva din casa ei.

Focul a distrus 10.000 de hectare de vegetaţie, plantaţii întregi de măslini şi sute de case

Vezi și

"La ora 1 noaptea, ne-am adunat ca furnicile şi am plecat la Atena, pentru că fumul şi focul erau aici, în apropiere. A ars foarte mult mai ales în partea Maraton, noi suntem în Nea Makri - Maraton. A ars foarte mult! Foarte, foarte mult! Elicopterele încă încearcă să stingă focul. Nu ştiu dacă se văd. 

Pe acelaşi subiect

Le auziţi? Zici că este la război, aşa se aud! Nu se văd din cauza soarelui. Elicopterele încearcă încă să mai stingă focul. Sunt vreo cinci elicoptere, vin, pleacă, norocul nostru a fost că am putut să plecăm la oră 1 noaptea, în Atena, şi azi ne-am întors să vedem dacă mai sunt probleme, dacă s-a stins de tot focul", povestește Silvia, româncă stabilită în Atena.

Sute de pompieri luptă cu flăcările care ajung la 25 de metri

Localnicii din Atena şi-au acoperit feţele cu măşti - abia mai pot respira din cauza fumului gros. O româncă din zona ameninţată de flăcări a povestit pentru Observator că este pregătită să fugă din casă în orice moment. Focul a făcut şi o victimă. O femeie de 63 de ani din Republica Moldova a fost găsită carbonizată într-o clădire peste care trecuse focul.

Sute de pompieri luptă cu flăcările care ajung la 25 de metri - înălţimea unui bloc cu opt etaje. Printre ei, şi 44 de salvatori români. Unul dintre ei a fost rănit uşor în timpul intervenţiei şi îşi continuă misiunea.

Italia luptă şi ea cu incendii de proporţii. Flăcările au pârjolit un deal din apropierea Romei.

Fumul negru a acoperit şi cerul din Balcani. În Bosnia, un incendiu de vegetaţie a izbucnit într-un parc natural. Flăcările au înghiţit copacii seculari bătrâni de sute de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » "Zici că e la război, aşa se aud! Elicopterele încearcă să stingă focul". Mărturia unei românce evacuate din mijlocul infernului din Grecia