Antena Meniu Search
x

Ziua amintirii eroilor din Primul Război Mondial

Britanicii şi-au comemorat ieri eroii căzuţi pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial. Anul acesta s-a împlinit un secol de la izbucnirea sângerosului conflict în care şi-au pierdut viaţa milioane de soldaţi şi civili

Vezi și

Britanicii şi-au comemorat ieri eroii căzuţi pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial.  Anul acesta s-a împlinit un secol de la izbucnirea sângerosului conflict în care şi-au pierdut viaţa milioane de soldaţi şi civili

Duminica Amintirii este celebrată, prin tradiţie, în Marea Britanie în preajma datei de 11 noiembrie, când s-a semnat armistiţiul care a pus capăt, în 1918, Primului Război Mondial. Ca în fiecare an, regina Elisabeta a Doua şi premierul britanic au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul Londrei.

Regina a păstrat un moment de reculegere pentru eroi, alături de prinţul consort Philip şi nepotul lor, prinţul William. Ducesele Kate şi Camilla, împreună cu alţi membri ai familiei regale, au urmărit evenimentul dintr-un balcon.

Prinţul moştenitor Charles a luat parte la o altă ceremonie, înconjurat de veterani în ţinută civilă. Al doilea nepot al reginei, prinţul Harry, a ales să petreacă Duminica Amintirii în mijlocul soldaţilor britanici din Afganistan.

În acest an dedicat în întregime comemorării Primului Război Mondial, eroii sunt omagiaţi şi printr-o instalaţie artistică, lângă Turnul Londrei. 888.000 de maci roşii reprezintă tot atâţia soldaţi şi civili din ţările fostului imperiu britanic, ucişi în acel conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ziua amintirii eroilor din Primul Război Mondial