Antena Meniu Search
x

Ziua Catastrofei, marcata cu violente la Ierusalim

Ziua Catastrofei a adus haos pe strazile Orasului Sfant. La 65 de ani de la formarea statului Israel, sute de palestinieni i-au atacat la intamplare pe evreii care se duceau la Zidul Plangerii. Circa 80 de persoane au fost ranite in violente, printre care si sase politisti.

Vezi și

Ziua Catastrofei, sau Yawm an-Nakba, a fost, anul acesta, o zi a razbunarii pentru palestinieni. Evreii care se indreptau spre Zidul Plangerii pentru a se ruga au fost atacati la intamplare.

Au urmat cateva ore de haos, timp in care aproximativ 80 de persoane au fost ranite. Printre acestea, s-au aflat si sase politisti. Trei dintre ei au ajuns la spital.

Protestatarii i-au atacat pe oamenii legii cu pietre si sticle. De teama ca violentele vor lua amploare, fortele de securitate au impanzit orasul si au intervenit cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Ca urmare a violentelor, zeci de palestinieni au fost arestati. Printre ei, seful Societatii Prizonierilor Palestinieni din Ierusalim si un cameraman.

In fiecare an, pe 15 mai, palestinienii din toata lumea tin manifestari comemorative pentru a marca evacuarea fortata a sute de mii de persoane, din casele lor, de catre trupele israeliene, odata cu crearea statului evreu, in 1948.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ziua Catastrofei, marcata cu violente la Ierusalim