Antena Meniu Search
x

Ziua Sfântului Valentin, bucuria cultivatorilor şi comercianţilor de flori

Ziua Sfântului Valentin este un moment de vârf pentru cultivatorii şi comercianţii de flori din toată lumea. Din America de Sud până în Olanda, toţi cei implicaţi în această adevărată industrie pregătesc sărbătoarea care le va aduce îndrăgostiţilor bucurie, iar lor profituri

Vezi și

Ziua Sfântului Valentin este un moment de vârf pentru cultivatorii şi comercianţii de flori din toată lumea. Din America de Sud până în Olanda, toţi cei implicaţi în această adevărată industrie pregătesc sărbătoarea care le va aduce îndrăgostiţilor bucurie iar lor - profituri

Columbia a fost asociată multă vreme cu comerţul unor plante mai toxice, dar ţara se mândreşte cu faptul că este al doilea mare exportator de flori din lume. În aceste zile, în sere şi plantaţii se lucrează fără odihnă la recoltarea, ambalarea şi expedierea delicatelor plante şi mai ales a trandafirilor. Cele mai multe flori pleacă, fireşte, în Statele Unite.

În ultimii ani, totuşi, Sfântul Valentin a fost mai puţin darnic faţă de cultivatorii din Columbia. Fie că vremea le-a stricat recoltele, fie că volumul comenzilor a scăzut deoarece clienţii, îngrijoraţi de recesiune, au uitat de romantism. Dar anul acesta cererea a revenit la normal şi se prevede o sărbătoare fericită. Optimismul domneşte şi în Olanda, la cea mai mare piaţă de flori en-gros din lume. Aici, pe lângă trandafiri, sunt foarte preţuite şi florile naţionale, lalelele.

Una din principalele destinaţii ale florilor negociate la bursa olandeză este Rusia. Deşi Moscova a interzis importul de legume şi fructe din Uniunea Europeană, ca reacţie la sancţiunile ce i-au fost impuse după conflictul din Ucraina, măsura nu se aplică şi la flori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ziua Sfântului Valentin, bucuria cultivatorilor şi comercianţilor de flori