Antena Meniu Search
x

De sărbători, în paradisul cumpărăturilor

Exista un loc unde băncile sunt înconjurate de magazine de cicolată, magazinele de cicolată sunt înconjurate de magazine pline cu ceasuri. Și toate magazinele sunt înconjurate de mult verde şi aer curat şi mai apoi, la final, totul este despărţit în doua de un lac inconjurat de munți.

Vezi și

Cam asa arata Zurich! Orasul este situat la 408 m deasupra nivelului mării, in partea mai joasa a Lacul Zurich, aproximativ 30 km la nord de Alpi, amplasat intre dealuri impadurite la vest si est.

Centrul financiar al intregii lumi, orasul Zurich este de asemenea considerat de multi ca fiind paradisul cumparaturilor, de lux.

Dar cred că altele vor fi lucrurile care vă vor marca vizita. Primul ar fi curatenia …nu veti gasi nimic pe jos, dar nimic!

Al doilea numarul masinilor. Desi este un oras cu 1 mil de locuitori si nenumarati turisti şi oameni de afaceri, sunt foarte putine masini. În schimb sunt foarte multe biciclete. Al treilea este puctualitatea.

Orice soseste la timp, conform unui program bine stabilit, totul merge ceas. Daca veti vedea un anunt care spune ca tramvaiul sosește în stație la şi 13 minute, pai atunci va sosi.

Nu trebuie neglijate preturile …la orice.

Totul este scump, incepand cu cesurile şi terminand tot cu ceasurile. Un alt lucru este siguranta şi respectarea legii.

Indiferent de ora se va traversa totdeauna pe culoarea verde şi doar pe trecere, iar masina se va parca doar intre linii bine trasate.

Veti vedea foarte multe magazine de şi cu ciocolata … şi în fiecare veti vedea cumparatori.

Apropo cicolata la ei, are alt gust.

În perioada Craciunului, primăria orașului amenanjază un brad uriaș în gara centrala.

Nimic special până aici, doar că bradul cu pricina este împodobit cu cristale swarovski. Ați auzit bine. Și nimeni, dar nimeni nu se atinge de ele.

Deși e frig şi vântul e tăios, nicăieri nu cred că vă va plăcea mai mult o plimbare pe afară la 0 grade. Să nu uit … e nevoie de viza pentru o vizită aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » De sărbători, în paradisul cumpărăturilor