Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: o şină a străpuns podeaua tramvaiului şi a rănit un călător. Ipoteză: şina s-ar fi rupt din cauza temperaturilor ridicate

Un tramvai vechi, o şină şi mai veche şi un călător cel puţin ghinionist. O bucată de fier a trecut prin podeaua tramvaiului, undeva în mijlocul Bucureştiului. Iar oamenii nici măcar nu mai sunt surprinşi că aşa ceva se întâmplă. Din fericire, bărbatul n-a fost rănit grav. Însă astfel de incidente pot să apară oriunde. O ipoteză ar fi şi că şina s-ar fi rupt atât de uşor tocmai din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 25.06.2021, 21:12

Vezi și

"Nu sunt vătămări grave, din ce ne-au spus colegii de la ambulanţă, totodată, vatmanul a fost testat cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind negativ", a declarat Claudiu Costea de la Brigada Rutieră.

Pe oamenii din zonă nici măcar nu-i mai miră astfel de accidente. Se întâmplă atât de des, că deja pare o normalitate. "Am căzut aici. Era şina... cea care protejează şina, cam atât ruptă. M-am împiedicat, Eram cu nepoţica. Mi-am fracturat mâna aici", spune o femeie. "Dacă mergeţi de la capăt, de la Republica, până la Unirii, sunt zeci de rupturi. Ţi-e frică să mergi cu tramvaiul", mai spune altcineva.

Şi pe calea Dudeşti, şina de tramvai s-a dilatat. Din fericire, acolo nu a fost nimeni rănit. Reprezentanţii Societăţii de Transport <INTRA CARTON> prezintă scuze. Şi promisiuni. Până una-alta, circulăm cu ce avem. Adică tramvaie care abia se ţin la încheieturi şi căi de rulare care se rup ca nişte crenguţe de copac.

"O şină foarte, foarte veche, de tip OR sau Oţelul Roşu. Toată infrastructura, în Bucureşti, care este pe de acest tip de şină, trebuie modificată, trebuie adusă la zi", a declarat Ionuţ Ciurea, ProInfrastructura.

Pe acelaşi subiect

Primăria Capitalei aduce, vara viitoare, 100  tramvaie noi, din bani europeni. Doar că, pentru a le primi, trebuie să modernizăm şinele vechi. Iar pentru asta trebuie alţi bani, pe care primăria nu-i are.

În Bucureşti sunt peste 150 km de linie de tramvai. Este, de altfel, al doilea cel mai folosit mijloc de transport în comun, după metrou.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Animaţie grafică: o şină a străpuns podeaua tramvaiului şi a rănit un călător. Ipoteză: şina s-ar fi rupt din cauza temperaturilor ridicate