Video Cum se explică intervenţia în forță a luptătorilor de la trupele SAS în faţa culegătorilor de afine din Argeș
Intervenţie în forţă a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale în Argeş. Vizat nu a fost vreun clan interlop, ci câţiva culegători de afine. Oamenii au adunat fără drept aproape o tonă de fructe din fondul forestier silvic. Când poliţiştii au încercat să le confişte marfa, lucrurile au scăpat de sub control.
În faţa luptătorilor de la forţele speciale, culegătorul de afine nu are nicio şansă. Imobilizarea se face rapid, într-o fracţiune de secundă. ”Uitaţi, uitaţi cum îl omoară! Săriţi! Uitaţi cum dă! Uitaţi poliţia, uitaţi ce face, îi pune cătuşe! Uitaţi!”
Cum se explică intervenţia forţelor speciale în faţa culegătorilor de afine? Mascaţii ar fi fost chemaţi de poliţişti care susţin că vânzătorii ilegali de fructe e pădure ar fi devenit recalcitranţi. ”Le-am spus că avem acte. Nu vor să aştepte să le luăm. Suntem mai mulţi”.
Familia Ciobanu trăieşte din vânzarea fructelor de pădure şi ciupercilor de 15 ani. Le vând către societăţi comerciale. Acum însă, pentru că nu aveau la ei foaia de deplasare, ci doar contractul, le-au fost confiscate 48 de kilograme de afine.
Reporter: ”Astea sunt actele pe care vi le-a cerut poliţia ieri?
- O tonă de afine, confiscată cu scandal de polițiști: au intervenit și mascații. Cinci camioane cu fructe au...
- Fructe aromate, dulceaţă şi spectacol de muzică populară la Festivalul Afinelor din Hunedoara
- Cine sunt interlopii care fac legea în Capitală. Gruparea Geamănu are în structură luptători de box şi MMA....
Nicolae Ciobanu, culegător de afine: ”Da. Uitaţi. Contractul şi delegaţia”.
Reporter: ”De ce nu le-aţi avut ieri la dumneavoastră?”
Nicolae Ciobanu, culegător de afine: ”Zice că n-a mai avut hârtie”.
Dumitra Ciobanu, culegătoare de afine: ”Pentru ce am muncit eu ziua respectivă? Operată la coloană, tăiată de două ori. Muntele l-am urcat târâş. Am zis că înţepenesc acolo”.
Oamenii legii au confioscat aproape o tonă de afine. Pentru fructele culese ilegal şi depozitate inclusiv în tomberoane stradale, 7 oameni au primit amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. Sancţiuni în valoare de 1.500 de lei au primit şi trei scandalagii.
În România este permisă culegerea fructelor din păduri doar pentru consumul propriu. Pentru comercializare ocoalele silvice organizează anual o licitaţie .
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰