Video

Fructe aromate, dulceaţă şi spectacol de muzică populară la Festivalul Afinelor din Hunedoara

De Redactia Observator.
Publicat: 19.07.2021, 16:40.
Actualizat: 19.07.2021, 16:54

Românii vor din ce în ce mai multe fructe naturale, aşa cum pot găsi în comuna Beriu, din judeţul Hunedoara. Acolo, an de an are loc Festivalul Afinelor. Evenimentul este aşteptat cu nerăbdare atât de producătorii locali, cât şi de iubitorii de afine. Pe lângă fructele aromate, dulceaţă şi sucuri naturale, cei care au venit anul acesta la festival au avut parte şi de un spectacol de muzică populară.

Muzică, voie bună şi. afine, din cele mai aromate de la noi din ţară. De asta au avut parte cei care au venit la Festivalul Afinelor din comuna hunedoreană Beriu. Sărbătoarea este aşteptată în fiecare an cu nerăbdare de iubitorii de fructe, iar producătorii locali au cu ce se mândri.

Vânzător: Afinele sunt din cultura noastră proprie şi sunt hrănite natural, nu băgăm chimicale în ele. Avem producţie proprie şi de dulceaţă şi de suc de mere natural

Vânzătoare: Gustul este extraordinar şi toate sunt locale, sunt producători locali

Citește și:

Vânzătoare: Avem şi un soi nou, sunt foarte mari şi foarte gustoase şi dulci. Sunt bune puteţi să faceţi dulceaţă, compot din ele.

În Beriu, peste 80 de hectare de teren sunt acoperite de tufe de afine, iar producția creşte de la un an la altul.

Emil Moise Bîc, primarul comunei Beriu: În momentul de față sunt peste 20 de producători care au astfel de plantații. din 2014 ne-am hotărât să facem și o sărbătoare a afinei pentru că este un fruct cu care noi putem să ne mândri și să ieșim în lume. Afinele de Beriu sunt cunoscute în toată țară

Un kilogram de afine s-a vândut la festival cu 15 lei, iar un borcan plin cu dulceaţă aromată a costat 10 lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.