Antena Meniu Search
x

Video Elevii cu dizabilităţi din Râmnicu Vâlcea, nevoiţi să studieze în condiţii groaznice. Părinte: Întotdeauana am fost marginalizaţi, acum este bătaie de joc

Nici bine nu a început şcoala pentru că deja apar şi primele probleme. 6 elevi cu dizabilităţi sunt nevoiţi să facă orele în condiţii care lasă de dorit.

de Mihaela Uretu

la 14.09.2021, 15:38

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Este vorba despre 6 elevi din clasa a IX- a, de la Școala Profesională Specială Bistrița, care își desfășoară activitatea la Liceul Forestier din Râmnicu Vâlcea. Copiii cu dizabilităţi precum autism şi sindromul Down sunt nevoiţi să facă orele într-o sală de curs total nepregătită. Părinţii sunt nemulţumiţi şi speră că autorităţile să ia măsuri. 

Părinte via Fii Observator: Toată vara,noi,părinții copiilor, ne-am luptat pentru înființarea unei clase speciale de liceu profesional. Din întrebările adresate conducerii, răspunsul a fost că doar aici s-a mai găsit spațiu, însă nu se putea face curat, igieniza și moderniza? Clasa în care au fost trimiși copiii noștri se afla într-o clădire veche, unde cândva erau ateliere. Ulterior a devenit spațiu de depozitare, mizerie, bănci vechi și rupte, un reșou pentru încălzire, grup sanitar insalubru. Aceasta este descrierea "clasei".

Părinţii spun că nu este prima oară când sunt puşi într-o astfel de situaţie dificilă. Potrivit acestora, statul nu îi ajută pe cei care au copii care suferă de astfel de afecţiuni, iar societatea tinde să îi marginalizeze. 

Părinte via Fii Observator: Nu știam ce să facem, să râdem sau sa plângem de situația în care suntem puși, întotdeauna am fost marginalizați, dar nu este posibil așa ceva, este bătaie de joc. Vreau sa-mi trimit copilul la școală în condiții decente, știu că nu putem face performanță, însă și copiii speciali au dreptul sa învețe, atât cât pot ei. Sper să vadă autoritățile și să ia măsuri urgente.

Problema unde își vor desfășura copiii noștri activitatea a fost discutată la Prefectura Vâlcea, inspectorul general școlar al ISJ Vâlcea spunând că nu este în subordinea ISJ,ci a Consiliului Județean. Toată lumea ridică din umeri și evident se încearcă a găsi scuze. (...) Dacă se dădea silința de la bun început îi scutea pe elevi de un şoc și de umilința la care au fost supuși. Un mesaj de interes public spune că: " pentru egalitate de șanse, copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în orice școală" însă în aceste condiții denegrabile nu se poate învăța. Doamna Inspector Școlar General aruncă vina către Consiliul Județean, și invers.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Elevii cu dizabilităţi din Râmnicu Vâlcea, nevoiţi să studieze în condiţii groaznice. Părinte: Întotdeauana am fost marginalizaţi, acum este bătaie de joc