Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Focşaniul s-a întors în urmă cu 30 de ani. Căldură şi apă caldă după program: „Este cu porția că atâta e”

România s-a întors în urmă cu 30 de ani, când dârdâia de frig toată iarna. Locuitorii din Focşani au parte de 5 ore de căldură şi 3 ore de apă caldă pe zi, niciodată însă în acelaşi timp. În timp ce la bloc, oamenii trăiesc ca-n peşteră, la sediul societăţii de furnizare a agentului termic sunt câte grade doreşte conducerea.

de Redactia Observator

la 18.10.2021 , 12:37

  • În focşani, românii trăiesc ca acum 30 de ani: 5 ore de căldură şi 3 ore de apă caldă pe zi.

Focşani 2021. Este oraşul în care oamenilor le e frig doar între 5 şi 10 dimineaţa și au nevoie să se spele numai în intervalul 18-21. Aşa că soba pe care doamna Lili a păstrat-o mai mult din nostalgie, şi-a găsit din nou întrebuinţare. Într-un cartier din Focșani, în zona gării, așa cum este denumit, într-un apartament cu 2 camere găsim inclusiv o sobă. La bloc, în 2021, o sobă cu care locatarii se încălzesc.

Lili Mustață - locuitor Focșani: Uitați că se vede că am făcut foc. Aseara am făcut foc. Asta e de pe timpul lui Ceaușescu și acum am trecut-o pe democrație cum se spune. Am şi boiler tot după timpul lui Ceauşescu.

Am mers la sediul societăţii care furnizează agentul termic să cerem explicaţii. L-am găsit pe director stând confortabil în fotoliu, ascultând muzică, în timp ce o angajată îi face masaj. Femeia şi-a luat telefonul de pe birou şi s-a retras grăbită când am intrat în birou.

Vezi și

Pe lângă masaj, şeful instituţiei se bucură de apă caldă şi căldură non-stop.

Pe acelaşi subiect

Manole Merchea - director Enet: Aici producem.

Reporter: Dacă tot produceţi aici, daţi şi aici.

Manole Merchea - director Enet: Nu aici, ci după peretele celălalt.

Susţine că societatea nu are bani de gaz şi pentru restul populaţiei din cauza faptului că preţul gazelor a explodat.

Manole Merchea - director Enet: Programul este cu porția că atâta e porția. Aia este cantitatea de gaz pe care o avem și trebuie să gestionăm sărăcia.

Cristi Misăilă, primar Focşani: Au achiziţionat o cantitate care să le permită funcţionarea la o capacitate de 30-35%. Ceea ce a determinat furnizarea cu un program limitat a agentului temric şi a apei calde.

Până vor fi găsiţi bani, 50.000 de oameni vor continua să primească apă caldă şi căldură, cu program, ca pe vremuri.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Fii Observator » Focşaniul s-a întors în urmă cu 30 de ani. Căldură şi apă caldă după program: „Este cu porția că atâta e”