Antena Meniu Search
x

Video 2.000 de bucureşteni aşteaptă debranşarea, angajaţii Termoenergetica spun că nu fac faţă cererilor. Unii au dosarele depuse şi de jumătate de an

A venit frigul iar asta înseamnă că nu se mai pot face debranşări de la reţeaua de termoficare din Capitală. O mare problemă pentru bucureştenii care aşteaptă şi de jumătate de an să îşi monteze centrale ca să aibă căldură şi apă caldă.

De Andreea Milea la 14.10.2021, 20:29
Vezi și

Peste 2000 de dosare au fost depuse însă nu toate au fost avizate. Autorităţile spun că cele mai multe dintre ele au venit pe ultima sută de metri aşa că proprietarii vor trebui să aştepte până la primăvară. 

Gherghina Constanţa, locatar: Aici este contractul de execuţie a instalaţiei termice, contract depus de pe 26 ianuarie. Prima dată am dat 2.000 de lei pentru debranşare. 

Această femeie locuieşte într-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei. De la începutul anului doreşte să fie debranşată de la reţeaua de termoficare a municipalităţii, în speranţa că iarna aceasta va avea căldură şi apă caldă. Însă nici până astăzi nu a primit avizul. 

Gherghina Constanţa, locatar: Am dat 100 şi ceva de milioane numai pentru a-mi pune centrală şi instalaţia.O grămadă de bani! Chiar trebuie să aştept încă un an de zile, să se facă anul ca să mi se dea toate avizele! Am făcut instalaţia în iunie, am plătit...şi de atunci nimic, nimic, nimic. 

Pe acelaşi subiect

Ca să nu mai piardă timpul, şi-a montat centrala termică dar actele tot nu au venit. Aşa că acum va trebui să plătească de două ori apa caldă şi căldura. 

Gherghina Constanţa, locatar: Până nu vine avizul eu sunt bună de plată la caldură la Radet. Şi colo, si colo. Şi ce consum eu pe centrala si ce dă Radetul. 

Buni de plată în două locuri

În teorie, termenele de depunere a dosarelor şi de execuţie a lucrărilor sunt clare. 

Andreea Milea, reporter Observator: Între 15 aprilie şi 31 august se pot depune cererile pentru debransarea totală iar cele pentru debranşarea parţială până la data de 15 septembrie. Termenul standard de execuţie este până la data de 1 octombrie. 

În practică însă este mai greu. Femeia a primit o explicaţie pentru întârziere abia astăzi, după mai multe apeluri către Termoenergetica. 

Dialog locatar-Termoenergetica: Colegul care se ocupă de lucrare este în concediu. 

Dosarul e depus de mult. Da, ideea este în felul următor: în ultimele zile proiectanţii au adus foarte multe dosare pe zi iar noi chiar nu avem cum să le facem.

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: În alţi ani erau la nivelul la o mie şi ceva, acum au fost 2000 şi ceva. Ele vor fi rezolvate în perioada următoare.

În timp ce unii au plătit pentru a fi debranşaţi şi încă aşteaptă, alţii nu îşi permit o centrală. Astfel că şi anul acesta vor avea de suportat întreruperile din cauza avariilor. 

Acum în Bucureşti, pentru peste 350 de blocuri a fost oprită furnizarea agentului termic în timp ce peste 400 de puncte termice funcţionează sub parametri normali.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » 2.000 de bucureşteni aşteaptă debranşarea, angajaţii Termoenergetica spun că nu fac faţă cererilor. Unii au dosarele depuse şi de jumătate de an