Antena Meniu Search
x

Video Imagini tulburătoare cu momentul în care o pisică este maltratată "în joacă". Un copil asistă la toată scena

Imagini revoltătoare pe internet. O pisică este atacată de un câine, timp în care un copil o trage de coadă. Poliţiştii au identificat femeia care a filmat, iar Protecţia Copilului a făcut o anchetă. Concluzia? Pisica este nevătămată, iar scena ar fi fost o joacă între copil şi animale. Psihologii spun, însă, că nu e de joacă. Astfel de scene pot afecta grav copiii.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.04.2021, 18:05

Vezi și
  • Imagini trimise pe Fii Observator
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Scenele şocante au fost filmate într-o gospodărie din localitatea Drăghiceni, Olt. O fetiţă trage de coadă o pisică ce pare atacată de câinele familiei. Poliţiştii s-au autosesizat. 

Cristian Grigorescu - purtător de cuvânt IPJ OLT: La fața locului au fost găsite patru animale, un câine și trei pisici, inclusiv pisica ce apare în imagini. S-a stabilit faptul că acestea sunt bine întreținute și nu prezintă urme de violență. 

În realitate, faptele par departe de filmul de groază care a stîrnit revolta iubitorilor de animale. 

Lenuţa Pălăjan - stăpâna animalelor: În filmare s-a jucat copilul cu pisica, a venit căţelul, a tras de cap, copilul l-a tras de coadă  ca să se joace. Că el e iubitor de pisici. 

Pe acelaşi subiect

Animalele ar fi crescut de mici împreună, iar pisicile nu ar fi fost niciun moment în pericol. Cu toate acestea, cei de la Protecţia Copilului au făcut şi ei o anchetă.

Florina Guţă - consilier primăria Drăghiceni: Din declaraţia doamnei, a spus că a fost pur şi simplu o joacă între copil şi animale, deci nu s-a întâmplat absolut nimic, animalele sunt în siguranţă. 

Psihologii sunt însă de altă părere. Astfel de scene pot afecta comportamentul celor mici pe termen lung.

Irina Gruia - psiholog: Copilul crește cu percepția că ceea ce face este ceva corect, potrivit, sănătos și, în perspectivă, sunt șanse mari ca ceea ce face cu un animal, să facă și cu un om. Sunt cele mai ușoare modalități de a crește un copil fără empatie.

Poliţia a deschis totuşi dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor şi, la finalul cercetărilor, vor stabili dacă se impun măsuri legale.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Imagini tulburătoare cu momentul în care o pisică este maltratată "în joacă". Un copil asistă la toată scena