Antena Meniu Search
x

Video Locuitorii din Ploieşti sunt exasperaţi de problema gunoiului din oraş: În timp ce firma de salubritate și primarul se duelează în comunicate de presă, oraşul este înghițit de gunoaie

Problema gunoiului din Ploieşti pare că nu are rezolvare. În timp ce angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup au intrat din nou în grevă, încă de luni, primarul oraşului a sesizat poliţia şi instituţiile de mediu în problema gunoaielor.

de Mihaela Uretu

la 28.04.2021, 17:55

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
  • Imaginile au fost trimise pe Fii Observator

Ploieştenii sunt exasperaţi de problema gunoaielor din oraş. Mizeria şi mirosul insuportabil este prezentă la tot pasul. În tot acest timp, cei care au de suferit sunt cetăţenii care trebuie să privească această imagine dezolantă şi să suporte situaţia.

Nicoleta: În timp ce conducerea Rosal și primarul din Ploiești se "duelează" în comunicate de presă, orașul este înghițit de gunoaie. Este un scandal vechi care încă nu are rezolvare.

De două zile, angajații Rosal, inclusiv cei de pe mașinile de colectare a deșeurilor menajere, au întrerupt lucrul. Oamenii nu și-au primit de aproape două luni salariile și sunt nemulțumiți. Protestul a avut loc în faţa Primăriei din Ploiești. Reprezentanţii municipalităţii au stat de vorbă cu protestatarii și le-au explicat acestora că facturile au fost plătite de către municipalitate, către companie.

Pentru că nu au primit niciun răspuns din partea angajatorilor protestatarii au recurs în miezul nopții la acte de vandalism. Aşa se face că au luat mai multe pubele aflate în zonele de locuit și le-au împrăștiat pe linia de tramvai.

Pe acelaşi subiect

Consecințele crizei se văd cu ochiul liber la tot pasul în Ploiești. Din imaginile trimise pe Fii Observator se vede cum ghenele sunt pline, sacii cu deșeuri zac pe la toate colțurile, iar străzile sunt acoperite cu munţi de gunoaie.

Nicoleta: Rosal dă vina pe primărie, primăria aruncă problema în curtea Rosalului. Situaţii asemănătoare au tot apărut de-a lungul contractului cu Rosal, vara trecută în special. Şi tot aşteptăm o rezolvare ...

După ce mai mulţi angajaţi au vandalizat oraşul, primarul Andrei Voloşevici, și viceprimarul Dan Nicodim au mers personal împreună cu 250 de voluntari și au îndepărtat gunoaiele după linia de tramvai. În plus, aceștia au făcut o sesizare scrisa către Poliția Municipiului Ploiești, și chiar către Garda de Mediu. Însă nu toţi locuitorii din Ploieşti sunt impresionaţi de acest gest. 

Nicoleta: Primarul se dă în spectacol cu voluntariat pentru salubrizarea oraşului dar cu o floare nu se face primăvara, trebuie rezolvată problema cu firma de salubrizare.

Greva angajaţilor firmei de salubrizare vine la nici săptămâni după ploieştenii ce s-au confruntat cu aceeaşi problemă. Atunci, municipalitatea din Ploieşti a dat mai multe amenzi celor de la Rosal. 

- material realizat cu imagini primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Fii Observator » Locuitorii din Ploieşti sunt exasperaţi de problema gunoiului din oraş: În timp ce firma de salubritate și primarul se duelează în comunicate de presă, oraşul este înghițit de gunoaie