Video Podul de la Corbu, o bombă cu ceas. Șoferii îl traversează cu inima strânsă: "Se mişcă, se rupe în două. S-ar putea să cădem dacă ne oprim"
Podul de la Corbu a devenit o bombă cu ceas pe care şoferii îl traversează cu teamă: pare doar o chestiune de timp până când va ceda cu totul şi se va prăvăli peste şoseaua şi calea ferată de dedesubt. Autorităţile dau vina pe birocrație și pe legile proaste. Nimeni nu repară, de 30 de ani, podul fantomă: în acte, este al nimănui. Urmăriţi un material pornit de la o sesizare a unui telespectator pe Fii Observator.
De jos, vezi soarele PRIN pod. De sus, vezi, tot PRIN pod, trenul care duce combustibil spre rafinăria din apropiere. Dacă vrei, poţi să îi faci cu mâna conductorului trenului. Atât de mare e crăpătura din şosea, încât, ca şofer, dacă nu frânezi, rişti să faci pană. Ca pieton, mai bine nu te aventurezi.
Te simţi ca pe barcă, de fiecare dată când vreun camion greu hurducăie printre gropi.
Podul e traversat zilnic, de sute de maşini
În sezon, valuri de turişti se revarsă spre plaja sălbatică de la Corbu. Capace şi bucăţi din componentele maşinilor sunt peste tot, de jur împrejur, dovadă a chinului prin care trec şoferii care vin pe aici.
- Plaja de poveste din România care întâmpină turiştii cu un concept inedit. În plin sezon, cazarea costă 30 de lei
- Apă cu program din cauza secetei severe. Oamenii se tem că își pierd culturile care le asigură traiul
- Un şofer din Bacău şi-a parcat TIR-ul pe plaja sălbatică din Corbu: "Ăsta e hotelul meu, taică!". Dialogul...
Reporter: Nu vă opriţi un pic să ne spuneţi cum vi se pare podul acesta?
Şofer: D-abia am scăpat, ce să ne mai oprim!?
Şofer: Păi s-ar putea să cădem dacă ne oprim.
Şofer: Se mişcă, se rupe în două. Se vede în jos. Ferească-Dumnezeu să nu se întâmple cum s-a întâmplat la celălalt. E jale, e jale!
Şofer: Am trimis sms-uri la Primăria Năvodari ca să facă podul acesta, că se vede prin el. Până nu se întâmplă un accident, ei nu o să pună să facă treabă aici.
Reporter: Nu reacţionează?
Şofer: Nu. Că aşa s-a mai întâmplat aici accident. A venit, a plombat şi pe urmă gata, a terminat.
Şofer: E un dezastru podul! Eu sper că cineva va fi tras la răspundere, în cazul în care se întâmplă ceva. Bănuiesc că cei în cauză sunt conştienţi că or să fie daţi în judecată.
Dezastru e pe pod, iar efectele se văd şi mai bine sub pod, pentru că în 2-3 metri pătraţi găsim mai bine de cinci capace de maşini.
Şofer: E o groapă de, nu ştiu ce să zic, de 10 centimetri. Da. Primăria Corbu spune că aparţine de Primăria Năvodari, Primăria Năvodari că aparţine de Primăria Corbu şi nu se face nimic. Adică podul e al nimănui.
Construcţia e pe drumul judeţean 226 ce leagă Năvodari de Corbu, dar e în intravilanul oraşului Năvodari. UAT Năvodari e proprietar pe teren, nu şi pe pod. La rându-le, reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că aşteaptă încheierea unor proceduri juridice să poată interveni.
Stelian Gima, vicepreședinte CJ Constanţa: Sunt nişte viduri legislative pe care acum, bazându-ne şi fiind conştienţi de răbdarea tuturor participanţilor la trafic, încercăm să le îndreptăm. Podul nu se rupe în două. După cum cred că ştiţi, există o expertiză comandată de către Consiliul Judeţean, expertiză care a avut, ca şi răspuns final, faptul că structura acestui pod, Structura de rezistenţă a acestui pod nu este sub nicio formă afectată. Asta înseamnă că nu se rupe acel pod, nu se rupe în două. Sunt, într-adevăr, probleme pe care le-am văzut cu toţii şi le cunoaştem cu toţii, probleme legate de covorul asfaltic.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că banii pentru reasfaltare au fost deja alocaţi şi că podul fără proprietar va fi reparat în cel mai scurt timp. Nimeni nu ştie când vor începe lucrările.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰