Antena Meniu Search
x

Video Apă cu program din cauza secetei severe. Oamenii se tem că își pierd culturile care le asigură traiul

Seceta duce la măsuri extreme. În două localităţi din sudul ţării, apa potabilă se dă cu porţia, după un program zilnic bine stabilit. Este vorba despre Fierbinți, din Ialomiţa, şi Corbu, din judeţul Constanţa. Măsura a fost luată după ce s-a constatat că nu se poate furniza, în regim continuu, suficientă apă pentru a asigura necesarul localnicilor în aceeastă perioadă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.07.2022, 14:29

Shutterstock Vezi și

Situaţia este foarte gravă, având în vedere că oamenii nu ştiu când şi cum să îşi ude grădinile. Dar nu numai localnicii din Corbu sunt afectaţi de toată această situaţie, ci şi turiştii care sunt acolo. Viceprimarul din Corbu a spus că nu a primit un comunicat oficial din partea companiei de apă, ci că a aflat de la agenţii economici şi dintr-un comunicat de pe reţelele de socializare.

Compania de apă a postat o informare în care îi anunţa atât pe locuitorii din Corbu, cât şi pe turişti că vor avea apă cu porţia în intervalul orar 6-10 şi 15-23. Dobrogea se confruntă cu fenomenul secetei severe, iar compania a explicat faptul că a constat scăderea nivelelor de apă şi a debitelor, astfel că apa nu poate fi furnizată în mod continuu.

Aceeaşi situaţie ca în Corbu este şi în judeţul Ialomiţa, în localitatea Fierbinți-Târg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Apă cu program din cauza secetei severe. Oamenii se tem că își pierd culturile care le asigură traiul