Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulți copii se întorc de la școală cu iritații pe piele și dermatite. Părinții dau vina pe dezinfectanți și caută soluții

Tot mai mulţi părinţi din Capitală reclamă faptul că cei mici s-au întors de la grădiniţe şi şcoli cu pete roşii pe mâini sau alergii. Ei dau vina pe produsele de curăţenie sau pe dezinfectanţii folosiţi în unităţile de învăţământ. Autorităţile promit să facă verificări. Până atunci însă au găsit o soluţie: elevii "sensibili" să-şi aducă săpunuri de acasă.  

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 04.08.2022, 09:25

Vezi și

Mădălina este unul din părinţii ai căror copii s au întors bolnavi de la grădiniţă. 

Mădălina Popa, mama unui copil: În urmă cu 2 săptămâni am luat-o de la școală la ora 13 și mi-a spus: mami, mă ustură mânuţa. Toată porțiunea această era roșie și o ustură. Nu am dus-o la grădi vreo 5 zile. Bubițele, zona roșie se ameliorase. Apoi am dus-o iar, aceeaşi problemă. 

Citește și: Cum îndepărtezi petele de autobronzant de pe haine, covor și tapițerie

Nu e singurul copil cu această problemă

Pe acelaşi subiect

Aceeaşi problemă o au şi colegii fetiţei care merg la grădiniţa 246 din Capitală.

Mădălina Popa, mama unui copil: Sunt în medie 14 copii care merg frecvent la grădi dintre care 8 au fost cu aceste probleme. Unii au probleme la mânuțe, alții în zona intimă, până la piele. Se luptă unii părinții cu această problemă de un an și jumătate. 

Gabriela Soare, mama unui copil: De la vacanța de iarnă au început să îi apară pe mânuţe tot felul de iritaţii. A avut în perioadele cât a fost la grădiniţă. În perioada de vacanţă de iarnă i-a dispărut, s-a reîntors şi i-au apărut aceleaşi dermatite. La noi în grupă sunt vreo 5-6.

Andreea Milea, reporter Observator: 25 de cazuri au fost semnalate de părinţii care au copii care învaţă în unităţile de învăţământ din Sectorul 6 al Capitalei. Astfel de probleme sunt şi în sectoarele 1 și 2. 

Citește și: 5 greșeli pe care le poți face atunci când cureți podeaua din lemn

Primăria Sectorului 2 promite că va verifica substanţele folosite pentru curăţenie şi dezinfectare în şcoli

Reporter: Ştiți ce dezinfectanți se folosesc în școala în care învață cel mic?

Părinte: Nu știu. Probabil că sunt unii mai ieftini, din moment ce apar tot felul de probleme. 

Reprezentanţii administraţiei Şcolilor din Sectorul 6 nu au o explicaţie pentru problemele copiilor. Au testat calitatea apei şi au schimbat săpunurile. 

Alexandru Gâdiuţă, viceprimarul Sectorului 6: Până acum nu au fost identificate nereguli şi probleme. Nu au identificat probleme este cumva un cumul de factori al frecvenței folosiri substanțelor în grădinite și pielea copiilor sensibilă. Pentru copiii cu alergii permitem părinților să vină cu produsele de acasă. 

Mădălina Popa, mama unui copil: I-am dus săpun de acasă să aibă săpunul ei, să înlăturăm o cauza care ar putea fi, dar tot e aceeaşi problemă. 

Medicii dermatologi recomandă ca cei mici să nu folosească deloc dezinfectanţi...

Olga Simionescu, medic dermatolog: Sfatul meu pt toată lumea este sa se spele cu apa si cu sapun si sa nu duca mana la gura si la nas astfel incat chiar de acum se poate folosi mai putin un dezinfectant iritant. Asta v-o spun ca parinte pentru că si băiatul meu a venit de la scoală cu mainile pline de răni şi sângerânde.  

Chiar şi tratate dermatitele pot crea probleme pe termen lung. 

Mădălina Popa, mama unui copil: Fiind si alti copii de la alte gradinite, clar este acolo. Aceste bubite apar cand o iau de la grădi. Nu mi s-a intamplat sa merg in parc si cand ajung acasa sa aiba manutele rosii si sa o usture. Această pb este şi la alte gradinite deci nu m-am gandit ca poate să fie din parc, cum mi-a sugerat doamna director.  Am cerut acele documente pentru a vedea si eu ce contin dar nu mi s-au dat. Sunt şi alti copii din alte grădinite. Deci nu e un caz izolat. Sunt de acord sa se faca curatenie dar nu cu aceste produse care miros puternic si sunt dure pentru manuţele lor. 

Gabriela Soare, mama unui copil: S-a cam dat din umeri. Am înţeles că undeva la 30 de copii sunt prea puţini ca să se ia o măsură ceea ce mi se pare destul de nepotrivit să faci o asemenea afirmaţie. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Tot mai mulți copii se întorc de la școală cu iritații pe piele și dermatite. Părinții dau vina pe dezinfectanți și caută soluții