Antena Meniu Search
x

Video Un tată din Suceava şi-a bătut crunt fiul de şapte ani. Copilul a ajuns într-un centru de plasament

Imagini de-a dreptul îngrijorătoare au fost surprinse într-un sat de lângă Suceava. Un tată fără scrupule şi-a bătut băiatul chiar sub privirile îngrozite ale celorlalţi copii. Imaginile ne-au fost transmise prin intermediul platformei Fii Observator.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 10.02.2021, 15:36

Vezi și
  • Un sucevean îşi bate fără milă toată familia de când a ieşit din închisoare
  • Bărbatul a mai făcut 6 ani de închisoare pentru viol
  • În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie

În filmare se vede cum tatăl îşi bate fiul în cel crunt mod posibil. Acesta îi împarte palme şi pumni pe unde nimereşte. La un moment dat, copilul este lovit cu un băţ peste picioare şi deşi îşi imploră tatăl să se oprească, bărbatul este de neînduplecat. Lacrimile micuţului par să nu îl impresioneze deloc. Din contră, acesta continuă să îşi bată propriul copilul cu bestialitate. 

Familia este terorizată de bătăile pe care acesta  le aplică cui se nimereşte să fie în preajma lui atunci când se îmbată. 

În urma apariţiei acestor imagini, mama împreună cu cei trei copii minori au fost duşi la un centru de plasament din Gura Humorului,  unde vor putea sta până când aceasta situaţie se va soluţiona. 

Nicoleta Danieluc - purtător de cuvânt  DGASPC Suceava: "Noi am fost sesizaţi de către asistenta socială de la primăria Frumosu. Colegii mei de la urgenţe mi-au spus depsre acest caz şi am luat împreună hotărârea ca mama împreună cu copii aflaţi acasă să fie adusă la Centrul pentru Victimele Violenţei Domestice din Gura Humorului. Filmarea făcută de unul dintre copii a ajuns la primărie şi astfel, în atenţia noastră a ajuns cazul şi am luat imediat măsurile care s-au impus. Mama este consiliată şi juridic şi pshilogic şi social. În funcţie de hotărârea ei se vor lua măsurile care se impun . Pot sta la noi până la un an de zile, în funcţie de măsurile care vor fi luate."

Se pare că bărbatul a fost condamnat în nenumărate rânduri pentru viol şi furt. De nici un an se întorsese din închisoare, după ce a ispăşise o sentinţă de şase ani pentru viol. 

"Suntem şocaţi după ce am văzut acele imagini. Se temea să ne spună, se temea de el. Nu este prima oară când îi bate. O dată i-a bătut şi i-a ţinut toată noptea în frig. Copilul care a fost bătut este foarte cuminte, niciodată nu supăra pe nimeni. Ne ajuta la treabă şi era foarte liniştit. Nu merita să fie bătut în halul acesta", spun rudele celui mic. 

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiei

Ionuţ Epureanu - purtător de cuvânt IPJ Suceava: "Poliţiştii din cadrul secţiei de poliţie Frumosu împreună cu asistentul social din localitate au primit date şi informaţii cu privire la faptul că mai mulţi minori, respectiv 4 copii sunt agresaţi fizic de către tatăl acestora. Din verificările pe care le-au făcut poliţiştii şi asistenţii sociali că cel puţin unul dintre minori a fost agresat  fizic în cursul lunii ianuarie cu toate că mama acestora nu a depus plângee în acest sens. De asemenea, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. La aceasta oră, tatăl se află în custodia poliţiei, urmând a fi dispuse faţă de acesta măsuri preventive, inclusiv privative de libertate."

Bărbatul riscă acum ani grei de închisoare.

Imaginile cu cel mic bătut de către tată au stârnit un val de indignare pe Internet. Mai mulţi cititori ne-au trimis această filmare pe Fii Observator.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Un tată din Suceava şi-a bătut crunt fiul de şapte ani. Copilul a ajuns într-un centru de plasament