Antena Meniu Search
x

Video Urs filmat când intră într-o gospodărie din Sinaia. Oamenii sunt terorizaţi şi cer ajutorul: Urșii și mistreții ne condamnă la o viață plină de temeri

Urşii îşi fac de cap în zonele de munte. Locuitorii staţiunii Sinaia sunt terorozaţi după ce sălbăticiunile îi vizitează de mai multe săptămâni.

de Mihaela Uretu

la 07.07.2021, 16:18

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Urşii de pe Valea Prahovei au cu totul alte planuri decât cel de a sta în pădure. În Sinaia, un urs a intrat într-o gospodărie, chiar pe poarta din faţă. A facut un tur al curţii, iar după câteva minute a plecat la fel cum a venit, pe poarta din faţă. Din fericire, musafirul nepoftit a venit în vizită la miezul nopţii şi nu s-a întâlnit cu vreun om. Însă oamenii sunt terorizaţi şi cer ajutorul autorităţilor. Spun că zi de zi sunt vizitaţi de urşii şi de mistreţii care coboară în oraş pentru a-şi căuta hrană. 

Marta via Fii Observator: Sunt filmulețe făcute din casă sau din curtea proprietății noastre. Până acum pandemia ne-a ținut izolați. Acum urșii și mistreții ne condamnă la o viață plină de temeri. Autoritățile nu au ochi și urechi pentru aceste probleme majore ale populației din zonele în care urșii și mistreții dau buzna în casele oamenilor. Sperăm să nu se ajungă la situația în care un copil, un turist, un localnic să fie omorât de sălbăticiuni. Urșii ne mănâncă pe străzi și în parcuri. Nu putem merge la serviciu, copii îi ținem închiși în casă. Trăim o teroare continuă. Sperăm să se ia măsuri!

Astfel de incidente sunt tot mai frecvente şi în Braşov şi Harghita

Astfel de incidente sunt tot mai des semnalate în ultima perioadă iar motivul este, potrivit specialiștilor, acela că animalele nu mai au cu ce să se hrănească. Ultimul incident a avut loc ieri, atunci când un băiat din localitatea Ghelinţa, din judeţul Covasna a fost atacat de către un urs. 

Între timp, ministrul Mediului a anunţat că cum va fi gestionată problema urşilor, în viitor. Cei timizi, precum exemplarul întâlnit de el, vor fi alungaţi în pădure. Cei care nu se tem de oameni, vor fi relocaţi. Iar cei agresivi vor fi împuşcaţi. Ordonanţa care prevede aceste lucruri ar putea fi aprobată astăzi. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » Urs filmat când intră într-o gospodărie din Sinaia. Oamenii sunt terorizaţi şi cer ajutorul: Urșii și mistreții ne condamnă la o viață plină de temeri