Antena Meniu Search
x

Video Urşii s-au mutat în stațiunile de pe Valea Prahovei şi pe Transfăgărăşan

Urşii s-au mutat în staţiunile montane şi pe Transfăgărăşan. Mai mulţi turişti au surprins imagini cu animalele care coboară din pădure în căutarea hranei.

de Mihaela Uretu

la 08.07.2021, 15:38

Vezi și
  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

În Predeal, turiştii trăiesc la un loc cu urşii. Aproape că nu e zi în care oamenii să nu primească mesaje RO-Alert de avertizare. Aceeaşi situaţie se întâmplă şi în alte staţiuni montane, dar şi în mai multe sate din judeţele Harghita şi Covasna. Aseară, un urs a intrat în curtea unui hotel din Predeal, chiar în parcare, în căutare de hrană. Şi, din nou, doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie acolo. Pe filmare se vede cum ursul se plimbă nestingherit prin parcare. 

Iar pe Transfăgărăşan mai mulţi urşi, dar şi doi pui au fost au fost surprinşi plimbându-se printre maşini. La un moment dat, un turist mai curajos coboară din maşină şi îi dă ursoacei care se află pe marginea drumului împreună cu cei doi pui nişte pâine.

Pe acelaşi subiect

Autoritaţile îi sfătuiesc pe oameni să apeleze 112 dacă văd urşi pe stradă, să nu se apropie prea mult de ei, să se adăpostească şi să facă zgomot pentru a-i îndepărta. Între timp, ministrul Mediului a anunţat cum va fi gestionată problema urşilor, în viitor. Cei timizi, precum exemplarul întâlnit de el, vor fi alungaţi în pădure. Cei care nu se tem de oameni, vor fi relocaţi. Iar cei agresivi vor fi împuşcaţi. Ordonanţa care prevede aceste lucruri ar putea fi aprobată astăzi.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Fii Observator » Urşii s-au mutat în stațiunile de pe Valea Prahovei şi pe Transfăgărăşan