Antena Meniu Search
x

Doliu la Teatrul Naţional. Actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani

Doliu la Teatrul Naţional, după ce actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani. Actorul şi omul de teatru s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, după o lungă suferinţă.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 11.07.2019, 11:48

Actorul Damian Crâşmaru a murit la vârsta de 88 de ani
Doliu la Teatrul Naţional. Actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani - Arhivă

Doliu la Teatrul Naţional, după ce actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani. Actorul şi omul de teatru s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, după o lungă suferinţă.

Damian Crâşmaru a fost căsătorit din 1955 cu actriţa Carmen Stănescu, care a murit pe 11 aprilie 2018.

"Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional din Bucureşti se despart astăzi de marele actor şi om de teatru Damian Crâşmaru (1931 - 2019). Un actor cu o forţă deosebită, cu o prezenţă impunătoare şi cu un talent şlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică şi Ion Finteşteanu, Damian Crâşmaru a debutat pe prima scenă a ţării în 1953 şi de atunci a rămas profund legat de ea. Alături de doamna sa, marea actriţă Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărţit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile", se arată într-un anunţ transmis astăzi de Teatrul Naţional Bucureşti.

Pe lângă numeroasele roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti, printre care s-au numărat "Othello", de William Shakespeare, "Cyrano de Bergerac", de Edmond Rostand, "Maşinăria Cehov", de Matei Vişniec, "Trei surori", de A. P. Cehov, actorul Damian Crâşmaru a jucat şi în filme, precum "Pepe şi Fifi", de Dan Piţa, şi "Încrederea", de Tudor Mărăscu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Doliu la Teatrul Naţional. Actorul Damian Crâşmaru a murit la 88 de ani