Antena Meniu Search
x

Armata din Myanmar cere bani de la familiile protestatarilor uciși pentru a le lăsa să ridice cadavrele de la morgă

Armata din Myanmar percepe o taxă de 85 de dolari familiilor care doresc să recupereze cadavrele rudelor ucise de forțele de securitate, după încă o represiune sângeroasă, scrie CNN, care citează mai mulți activiști.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.04.2021, 10:34

Fotografiile unora dintre protestatarii care au fost uciși de forțele de securitate în timpul protestelor din Myanmar
Fotografiile unora dintre protestatarii care au fost uciși de forțele de securitate în timpul protestelor din Myanmar - DPA Images / Yui Mok via Hepta
  • Cel puțin 82 de oameni au murit, vineri, la Bago, după o nouă represiune sângeroasă a armatei din Myanmar.

Cel puțin 82 de persoane au fost ucise vineri în Bago, la 90 de kilometri nord-est de Yangon, după ce orașul a fost „atacat” de forțele de securitate ale armatei, a declarat Asociația de Asistență pentru Deținuții Politici (AAPP).

Bilanțul represiunilor sângeroase de la lovitura de stat din Myanmar se ridică la peste 700 de morți

Peste 700 de oameni au murit de când Armata a răsturnat guvernul ales din Myanmar, printr-o lovitură de stat dată la 1 februarie, potrivit AAPP. 

De atunci, forțele de securitate ale juntei formate din polițiști, soldați și trupe de elită contra-insurgență au început o represiune sistematică împotriva protestatarilor neînarmați și pașnici, reținând în jur de 3.000 de persoane și forțând activiștii să se ascundă.

Pe acelaşi subiect

Armata Myanmar a tras vineri asupra protestatarilor anti-lovitură de stat din orașul Bago folosind puști de asalt, grenade cu rachetă (RPG) și grenade de mână, a spus AAPP.

Speriați de violențe, locuitorii din Bago și-au părăsit locuințele

Un martor care locuiește în orașul Bago a declarat, duminică, pentru CNN, că mulți rezidenți au fugit în satele din apropiere, după raidul de vineri. Internetul a fost întrerupt în zonă iar forțele de securitate fac verificări în cartierele de locuințe.

"Locuiam pe drumul principal. Forțele de securitate vin și staționează des în zonă”, a declarat martorul ocular pentru CNN, adăugând că cadavrele s-au îngrămădit la morgă după ultimele împușcături.

Armata din Myanmar taxează rudele protestatarilor uciși cu 85 de dolari pentru recuperarea cadavrelor

Armata taxează acum familiile protestatarilor uciși cu 120.000 de kyat (85 de dolari) pentru a recupera cadavre acestora, potrivit unei postări pe Facebook a Uniunii Studenților din Universitatea Bago. Informația a fost confirmată și de Radio Free Asia.

Represiunea manifestaţiilor a dus la moartea a sute de persoane, după ce armata a alungat-o de la putere pe liderul civil Aung San Suu Kyi, premiată cu Nobel pentru Pace în 1991 şi reţinută în secret, potrivit Asociaţiei de Asistenţă a Prizonierilor Politici (AAPP). 

Junta a raportat 248 de morţi, potrivit unui purtător de cuvânt vineri. 

De asemenea, aproximativ 3.000 de persoane au fost arestate după lovitura de stat militară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Armata din Myanmar cere bani de la familiile protestatarilor uciși pentru a le lăsa să ridice cadavrele de la morgă