Antena Meniu Search
x

19 oameni au fost condamnați la moarte de armata din Myanmar. Sentința, anunțată la postul de televiziune al juntei militare

19 oameni au fost condamnați la moarte în Myanmar pentru uciderea unui asociat al unui căpitan al Armatei, a declarat vineri postul de televiziune Myawaddy, deținut de armată. Acestea sunt primele astfel de sentințe anunțate în public de la lovitura de stat din 1 februarie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.04.2021, 17:21

Protestatarii ard cauciucuri în timp ce se adună pentru a-și continua protestul împotriva loviturii de stat militare
Protestatarii ard cauciucuri în timp ce se adună pentru a-și continua protestul împotriva loviturii de stat militare - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta - imagine ilustrativă

Potrivit televiziunii Myawaddy, uciderea a avut loc pe 27 martie în districtul Okkalapa de Nord din Yangon, cel mai mare oraș din Myanmar. Legea marțială a fost declarată în district, permițând instanțelor marțiale să pronunțe sentințe, scrie CNN.

Guvernanții militari, care au răsturnat guvernul ales, au declarat vineri că protestele împotriva celor aflați acum la conducerea țării se diminuează, deoarece oamenii doresc pacea și că vor fi organizate alegeri în termen de doi ani - primul interval de timp pe care l-a dat pentru revenirea la democrație.

Protestatari atacați cu grenade de armată

Trupele militare au aruncat grenade în grupurile de protestatari, vineri, în orașul Bago, lângă Yangon, au declarat martorii și presa locală. Cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar trupurile lor au fost îngrămădite în interiorul unei pagode.

Pe acelaşi subiect

Myanmar Now News și Mawkun, o revistă de știri online, au anunțat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise și multe rănite. Nu se știe numărul exact al victimelor pentru că trupele militare au înconjurat imediat zona.

Purtătorul de cuvânt al juntei, Generalul Zaw Min Tun, a declarat într-o conferință de presă că țara se întoarce la normal, iar instituțiile statului își vor relua curând activitatea.

Ciocnirile violente din Myanmar, soldate cu aproximativ 600 de morți

Aproape 2.850 de persoane au fost arestate şi cel puţin 598 ucise, între care 48 de copii, potrivit Asociaţiei pentru asistenţa prizonierilor politici (AAPP), o organizaţie neguvernamentală.

O fetiță de șapte ani din Myanmar a fost împușcată mortal, în timp ce alerga în brațele tatălui. Khin Myo Chit a devenit cea mai tânără victimă în urma represiunii protestatarilor după lovitura militară de luna trecută. Potrivit familiei fetiței, aceasta a fost ucisă în urma unui raid al oamenilor legii.

Junta ajunsă la putere a transmis mesaje de condoleanțe pentru aceste decese, dar i-a acuzat pe protestatarii pro-democrație de violențe în timpul protestelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 19 oameni au fost condamnați la moarte de armata din Myanmar. Sentința, anunțată la postul de televiziune al juntei militare