Antena Meniu Search
x

O „badantă” româncă, anchetată după ce s-a îmbătat și închis în cameră pentru că nu avea chef de muncă

O „badantă” româncă din Italia a fost denunțată de polițiști pentru rele tratamente aplicate bătrânilor pe care îi avea în grijă. Îngrijitoarea, în vârstă de 44 de ani, a fost găsită beată în camera ei din apartamentul bătrânilor din Perugia.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.11.2020, 13:21

Un bătrân este hrănit de un îngrijitor
Fotografie ilustrativă - Profimedia Images
  • Cei doi bătrâni aveau 87 de ani fiecare și nu se puteau îngriji singuri
  • Familia bătrânilor a chemat poliția

Ajunși la fața locului, polițiștii au fost întâmpinați de copiii bătrânilor și de un nepot, care era ocupat să o ajute pe bunica sa, o femeie de 87 de ani. Agenții au constatat și prezența soțului bătrânei, tot în vârstă de 87 de ani, care dormea într-un pat de spital, cu bare de protecție, scrie Corriere dell Umbria.

Polițiștii au fost surprinși să găsească apartamentul curat și ordonat, cu excepția unui dormitor încuiat cu cheia, pe care bătrânii îl puseseră la dispoziția unei românce în vârstă de 44 de ani, care îi îngrijea. 

În cameră erau „grămezi de gunoi prin diferite locuri, haine curate și murdare peste tot și alte obiecte personale împrăștiate prin cameră”, se arată în comunicatul Poliției din Perugia.

Îngrijitoarea era întinsă pe pat într-o stare evidentă de confuzie „cauzată de cantitatea considerabilă de alcool, „care putea fi simțit prin mirosul puternic din toată camera”, mai spun polițiștii care au perceput acest miros chiar și prin masca de protecție.

Întrebată de agenți de ce s-a închis în cameră și de ce era în starea respectivă la orele amiezii, în loc să aibă grijă de bătrâni - dintre care unul bolnav terminal - femeia a spus că în acea zi nu a vrut să muncească și pentru că avea nevoie de odihnă a preferat să stea în cameră. 

Sursa citată spune că românca era atât de beată încât nu putea să stea în picioare sau să își recunoască documentele de identitate.

Polițiștii au constatat că cei doi soți asistați de îngrijitoare aveau nevoie de „îngrijire constantă și atenție de-a lungul zilei, deoarece nu erau capabili să îşi asigure nici măcar nevoile de bază”.

Membrii familiei le-au explicat agenților că, la începutul raportului de muncă, îngrijitoarea a dat dovadă de sensibilitate și profesionalism, dar de câteva săptămâni încoace mergea în fiecare dimineață în pivniță pentru a consuma cantități considerabile de alcool.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O „badantă” româncă, anchetată după ce s-a îmbătat și închis în cameră pentru că nu avea chef de muncă