Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Generaţia Pierdută, episodul 8: Același sânge, destine diferite

La începutul anilor 90, soarta i-a aruncat şi pe Stejărel şi pe Adi într-un orfelinat din Suceava. De acolo, pe Stejărel l-au salvat americanii. Şi a devenit Ryan. Dintr-un copil traumatizat, a ajuns un tânăr fericit că a găsit dragostea unei familii.

de Redactia Observator

la 26.06.2014 , 19:46

La începutul anilor 90, soarta i-a aruncat şi pe Stejărel şi pe Adi într-un orfelinat din Suceava. De acolo, pe Stejărel l-au salvat americanii. Şi a devenit Ryan. Dintr-un copil traumatizat, a ajuns un tânăr fericit că a găsit dragostea unei familii. 

Pe fratele lui, rămas acasă, l-a crescut bunica. Până cand femeia a murit. Adi n-a avut norocul lui Stejărel. Vedeţi povestea unor fraţi care n-au ştiut unul de celălalt vreme de douăzeci de ani, dar care-şi pun aceeaşi întrebare în fiecare zi: cine le-a dat viaţă, cine e mama care i-a lăsat într-un leagăn şi s-a pierdut apoi fără urmă.

În primăvara lui 1996, pe aeroportul din Pittsburgh, nişte americani se pregăteau să-l primească pe cel mai nou membru al familiei. Ryan nu avea cum să răspundă. Avea doi ani şi până atunci, toată lumea îl strigase Stejărel.

Vezi și

S-a născut la Suceava, în Gura Humorului. Mama lui avea probleme psihice şi a fost forţată să renunţe la el. La şapte luni, în decembrie 1994, a ajuns în orfelinatul din Suceava.

Pe acelaşi subiect

De 18 ani, Ryan trăieşte visul american. În 1996, soţii Osiniak l-au adus acasă, într-un orăşel din Virginia.

NOROCUL NU I-A ZÂMBIT LUI ANDREI

O viaţă care a început aproape la fel cu cea a lui Stejărel a luat un drum complet diferit. Fratele lui Stejărel e acum în Timişoara. Andrei Cristinel sau Adi, cum i se spune, e cu doi ani mai mare. Lucrează în trei schimburi la o fabrică de anvelope şi stă cu chirie într-un fost cămin de nefamilişti de la marginea oraşului.

Şi-a început la fel viaţa. Tot în orfelinatul din Suceava, trimis acolo de aceleaşi circumstanţe. Dar şi pe el l-a salvat cineva. Liniştea n-a durat mult, însă. Mătuşa n-avea bani să-l ţină. Aşa că, în câteva luni, s-a întors în sistem.În 12 ani, Adi s-a plimbat pe la şase familii şi prin tot atâtea centre de plasament. Toate ferite de ochii lumii şi la uşa cărora nu se pun întrebări.

DESTINE DIFERITE

Fiecare copil şi-a scris povestea vieţii. Singur la părinţi, Ryan n-a ieşit niciodată din cuvântul lor. De zece ani, ia lecţii de clarinet şi are în faţă o carieră strălucită în lumea muzicii "Când eram în gimnaziu, am intrat în formaţia şcolii. Cred că a fost cea mai bună decizie din viaţa mea. În ultimii 6 sau 7 ani, am aceiaşi prieteni pe care îi pot contacta şi pot vorbi orice cu ei. Am fost şi la Londra cu ei".

Aşa a văzut Ryan lumea. De vreo două ori, a trecut şi pe lângă România. Fără să ştie că aici are un frate.

Mama lor nu murise. Ci doar amintirea ei. Felicia, pentru că aşa o cheamă, s-a măritat în Gura Humorului şi a făcut trei copii. Apoi a lovit-o boala şi toţi au părăsit-o. Câţiva ani mai târziu i-a adus pe lume pe Adi şi pe Stejărel. După ce i-a născut pe băieţi, a fost internată pe rând, în trei instituţii psihiatrice: spitalul neuropsihic din Câmpulung Moldovenesc, spitalul Socola din Iaşi şi Clinica de Psihiatrie Todireşti. După zece ani, unul dintre fiii mai mari a externat-o. Atunci a văzut-o Adi, o singură dată.

SPERANȚE DE REVEDERE

Ryan speră să-şi viziteze cât mai curând fratele, chiar dacă nu au foarte multe în comun. Adi nu vede cum s-ar putea schimba viaţa lui, acum, că mai are un frate pierdut departe, în America.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?
Observator » Generaţia Pierdută » Generaţia Pierdută, episodul 8: Același sânge, destine diferite