Antena Meniu Search
x

Anul Nou chinezesc, sărbătorit la 1 februarie, sub semnul Tigrului de Apă. Tradițiile și superstițiile acestei sărbători

Anul Nou chinezesc este sărbătorit în 2022 pe data de 1 februarie, când începe zodia Tigrului de Apă. Chinezii sărbătoresc Anul Nou conform unui calendar care ține cont de ciclurile Lunii, iar fiecare an este asociat unuia dintre cele 12 semne ale Zodiacului, căruia i se adaugă un element (metal, apa, lemn, foc sau pământ).

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 12:52

Anul Nou chinezesc, sărbătorit la 1 februarie, sub semnul Tigrului de Apă. Care sunt tradițiile și superstițiile acestei sărbători
Anul Nou chinezesc, sărbătorit la 1 februarie, sub semnul Tigrului de Apă. Care sunt tradițiile și superstițiile acestei sărbători - Profimedia Images

Anul Nou chinezesc este sărbătorit timp de 15 zile, perioadă marcată de numeroase tradiții și superstiții aducătoare de noroc. Cele 12 semne ale Zodiacului chinezesc sunt şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, oaia (capra), maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. 

Apartenenţa la o anumită zodie se stabileşte, în Zodiacul chinezesc, în funcţie de anul naşterii, nu în funcţie de ziua naşterii. Astfel, o anumită zodie se repetă o dată la 12 ani.

Anul Nou chinezesc 2022, anul Tigrului de Apă

Anul Nou chinezesc 2022 începe sub semnul Tigrului de Apă, zodie care se va încheia la data de 21 ianuarie 2023. Tigrul este considerată o zodie norocoasă și plină de șanse în astrologia chineză.

Personalitatea Tigrului este complexă, puternică și îndrăzneață. Asta face ca în acest an oamenii să poată înfăptui lucruri importante sub puterea unui impuls de moment. Este anul în care chiar și cele mai îndrăznețe obiective pot fi atinse, dacă suntem dispuși să luptăm pentru ceea ce ne dorim. 

Tigrul semnifică energie, putere, curaj și pasiune. Este cunoscut ca simbol al norocului în horoscopul chinezesc. De asemenea, tigrul este apreciat pentru instinctul de apărare.

Cum se calculează trecerea în Anul Nou chinezesc

Datele Anului Nou Chinezesc variază de la an la an, dar de obicei evenimentul are loc în perioada 21 ianuarie - 20 februarie potrivit calendarului gregorian. Datele se schimbă în fiecare an, deoarece festivalul se bazează pe Calendarul lunar chinezesc. Calendarul lunar este asociat cu mișcarea lunii, care definește de obicei festivalurile tradiționale precum Anul Nou Chinezesc (Festivalul de primăvară), Festivalul Lanternelor, Festivalul Dragon Boat și Ziua mijlocului toamnei.

Anul Nou chinezesc 2022 va fi astfel pe data de 1 februarie, când în China începe zodia Tigrului. 

Anul Nou chinezesc 2022, tradiții și superstiții

Anul Nou chinezesc este un eveniment încărcat de simbolistică. Cu această ocazie, chinezii își decorează casele cu diverse simboluri care să le poarte noroc tot anul și respectă mai multe tradiții și obiceiuri.

Însă poate cel mai important lucru de spus despre această sărbătoare este că adună familia la un loc. Această mare sărbătoare pune accent pe familie și, de obicei, milioane de chinezi se grăbesc în zilele care preced Ajunul să părăsească marile oraşe pentru a li se alătura celor dragi.

Există o serie de obiceiuri şi superstiţii asociate primei zile a Noului An chinezesc. Astfel, oamenii trebuie, printre altele, să evite să spele rufe, podele, să nu stea în preajma copiilor care plâng, altfel vor avea ghinion tot anul. De asemenea, evită să îşi spele părul, obiectele ascuţite, să aibă datorii şi este de preferat ca femeile să nu iasă din casă.

Chinezii de pregătesc de noul an făcând curat în case, pe care apoi le decorează, printre ornamente fiind lanternele. Sărbătoarea debutează în ajun, cu o cină în familie, cu peşte şi găluşte - simbolul prosperităţii.

Adulţii le oferă copiilor pacheţele roşii, care conţin bani, pentru a-i păzi de rele şi a le ura noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Horoscop » Anul Nou chinezesc, sărbătorit la 1 februarie, sub semnul Tigrului de Apă. Tradițiile și superstițiile acestei sărbători