Antena Meniu Search
x

Curs valutar

3 idei pentru a-ți motiva angajații

Ai grijă de angajații tăi și ei vor avea grijă de clienții pe care compania ta îi are! Aceasta ar trebui să fie prima și cea mai importantă regulă după care să te ghidezi, atunci când vrei să investești pe partea de resurse umane.

de Redactia Observator

la 03.10.2018 , 13:19

Idei pentru a-ți motiva angajații Cum îţi poţi motiva angajaţii - Pixabay

Ai grijă de angajații tăi și ei vor avea grijă de clienții pe care compania ta îi are! Aceasta ar trebui să fie prima și cea mai importantă regulă după care să te ghidezi, atunci când vrei să investești pe partea de resurse umane. Arată-le celor împreună cu care lucrezi cât de mult le apreciezi energia depusă în orele de program, iar ei vor continua să aducă rezultate foarte bune firmei pe care o reprezinți. Iar dacă ești lipsit de inspirație sau pur și simplu mai cauți câteva idei în această direcție, am strâns pentru tine trei din cele mai bune metode prin care îți poți motiva angajații. Cu ajutorul acestora, vei putea restabili o armonie în interiorul echipei, iar cei aflați în subordinea ta se vor simți apreciați și îți vor întoarce efortul depus sub forma rezultatelor din ce în ce mai bune. Iată cum ți-ai putea arăta angajaților aprecierea ta!

Recompensează-i chiar la birou

Fiecare din cei care formează echipa sau firma ta petrece cel puțin opt ore pe zi în birou, ceea ce înseamnă că locul în care vă desfășurați activitatea este asemenea unei a doua case. Luați cel puțin o masă pe zi împreună și vă petreceți și pauzele în compania celorlalți. O idee foarte bună ar fi aceea de a-i recompensa chiar la locul de muncă. Optează pentru un espressor profesional și contractează un serviciu de livrare cafea la birou, pentru a menține energia la un nivel ridicat pe tot parcursul programului. Și dacă tot a venit vorba de energie și stare de bine, le poți pune la dispoziție și un coș cu fructe, care să fie prezent în fiecare dimineață la birou. Angajații tăi se vor simți mult mai apreciați și dacă le vei oferi la discreție cereale, depozitate în recipiente precum cele din supermarketuri de la raioanele de produse vrac, pe care le pot consuma cu lapte proaspăt sau suc natural din fructe. Diminețile vor fi mai dulci, iar pauzele mai productive și mai sănătoase.

Articolul continuă după reclamă

Dăruiește-le timp

Întoarce-le serviciul și, așa cum fac și ei cinci zile pe săptămână, dăruiește-le timp. O idee bună ar fi să le oferi angajaților care merită, pentru rezultatele lor deosebite, mai multe zile de concediu decât cele prevăzute în contractul de muncă. De asemenea, poți propune celor din echipa ta participarea la acte de voluntariat, pe care, eventual, să le faceți împreună. Recompensa poate veni tot sub forma unor ore sau zile libere în plus. Nu numai că angajații tăi se vor simți motivați, dar vor veni cu și mai mult chef de muncă înapoi la birou și vor rămâne constant interesați de afacerea ta.

Oferă-le suport în dezvoltarea profesională

Tehnologia avansează, apar zilnic informații noi și update-uri la tot ce știam până acum, așa că ar fi bine să te preocupi de păstrarea unui ritm constant de învățare și să îi prinzi și pe cei din echipa ta în hora cunoașterii constante. Oferă-le acces gratuit la cursuri de specializare și evenimente care au legătură cu aria lor de activitate. Vei fi surprins cu cât de mult va ajuta acest demers întreaga firmă pe care o conduci și îți va ajuta angajații să își crească încrederea în ei.

Nu omite teambuilding-urile, pe care ar fi bine să le organizezi cel puțin o dată pe an, dar nici micile petreceri sau ieșirile la diferite activități, la care să îi inviți pe toți cei cu care lucrezi. Și nu uita să zâmbești, mai ales atunci când ești la birou!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » 3 idei pentru a-ți motiva angajații