Antena Meniu Search
x

Video A înghețat cascada din Toplița. Singura cădere de apă termală din România s-a transformat într-o perdea de gheaţă

Un fenomen neobişnuit a îmbrăcat singura cădere de apă termală din România într-o perdea de ţurţuri. Cascada din Toplița a înghețat, iar tabloul rezultat îţi taie răsuflarea.   

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.01.2022, 12:49

Vezi și

Gerul este un sculptor talentat. A transformat cascada din Toplița într-o operă de artă spectaculoasă. Apa a îngheţat, iar peisajul este atât de frumos, încât îţi taie respiraţia.

Cascada cu apă termală de la Toplița s-a format pe terasa râului Mureș și a fost declarată monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic. Reprezintă o cădere de apă termală cu un conținut ridicat de carbonat de calciu, care își schimbă în permanență aspectul datorită depunerii de travertin.

Apa cascadei din Toplița ajunge la o temperatură de 27 de grade Celsius

Potrivit visitharghita.com, suprafața totală a rezervației este de 0,5 hectare. Apa cascadei ajunge la o temperatură de 27 de grade și este foarte bogată în calciu. Aspectul deosebit al cascadei se datorează culorilor schimbătoare cu care-ți încântă privirea. Culorile deosebite reflectate de apă (de la alb la brun închis) se explică prin prezența travertinului din straturile inferioare, aflat într-un proces continuu de depunere.

Cascada este alimentată de izvoarele stațiunii Bradul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » A înghețat cascada din Toplița. Singura cădere de apă termală din România s-a transformat într-o perdea de gheaţă