Antena Meniu Search
x

Amenda primită de un bărbat pentru că şi-a lăsat pe spate scaunul, în tren. Dezbatere aprinsă în China

Un bărbat din China a fost amendat cu 478 de dolari pentru că a înclinat scaunul din tren. Opțiunea de a înclina scaunul și sancțiunea au stârnit o dezbatere în China, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 15:11

Bărbatul, amendat după ce a înclinat scaunul din tren
Bărbatul, amendat după ce a înclinat scaunul din tren - Profimedia

O întreagă dezbatere a pornit în China după ce, în acest an, un bărbat care călătorea în provincia Hunan a fost amendat pentru că s-a aplecat pe spate într-un tren. Un student, identificat doar prin numele de familie, Wang, a susținut că astfel i s-a deteriorat laptopul, relatează Mediafax. Wang își folosea laptopul când bărbatul care stătea în față, pe nume Liu, s-a înclinat și a rupt ecranul. După ce și-a reparat laptopul, Wang l-a dat în judecată pe Liu solicitând suma de 685 de dolari pentru a acoperi costul reparațiilor și al deplasării la o secție de poliție pentru a raporta incidentul.

Decizia tribunalului: bărbatul, 70% vinovat 

Un tribunal din Hunan a decis că ambele părți sunt parțial responsabile pentru cele întâmplate, Liu fiind vinovat în proporție de 70% pentru că a înclinat scaunul, iar Wang în proporție de 30% pentru că trebuia să fie mai atent. Ca urmare, Liu a fost obligat să plătească 478,15 dolari, adică 70% din suma pentru care Wang a intentat proces. În decizia sa, instanța a arătat că în trenuri există anunțuri care le recomandă oamenilor să se consulte cu pasagerul din spatele lor înainte de a-și înclina scaunul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Amenda primită de un bărbat pentru că şi-a lăsat pe spate scaunul, în tren. Dezbatere aprinsă în China