Antena Meniu Search
x

Foto Aventura-record a unui japonez de 83 de ani. Kenichi Horie a traversat iar Pacificul, la 6 decenii după fuga plină de pericole în SUA

Un japonez de 83 de ani a stabilit noul record pentru cea mai în vârstă persoană care a traversat solitar Pacificul, fără escală. Kenichi Horie a revenit acasă cu bine după o aventură de peste două luni, însă navigatorul nu e la prima astfel de încercare temerară. A traversat Oceanul Pacific şi în 1962, pe când avea doar 23 de ani.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 12:17

Japonezul Kenichi Horie, în vârstă de 83 de ani, a sosit joi, 4 iunie, în Japonia, după ce a traversat solitar Pacificul, fără escală. El a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care reuşeşte această performanţă, potrivit organizatorilor periplului, relatează Le Figaro.

Sosirea lui Horie la Kii a marcat finalul unei călătorii de peste două luni cu Suntory Mermaid III începută într-un port din San Francisco, la 27 martie. Ambarcaţiunea japonezului este dotată cu panouri solare, relatează news.ro.

Nu este prima oară când Kenichi Horie traversează Pacificul

Kenichi Horie a traversat solitar Pacificul şi în 1962, când avea 23 de ani, încălcând atunci legea japoneză care le interzicea navigatorilor să părăsească ţara pe mare şi pătrunzând clandestin în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Aventura-record a unui japonez de 83 de ani. Kenichi Horie a traversat iar Pacificul, la 6 decenii după fuga plină de pericole în SUA