Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Barca solară a faraonului Keops, veche de 4.600 de ani, și-a încheiat lunga călătorie spre Marele Muzeu Egiptean

Barca solară a faraonului egiptean Keops a fost transportată la Marele Muzeu Egiptean, lângă piramidele din Giza. Barca lui Keops este cel mai mare şi cel mai vechi artefact din lemn din istoria omenirii, potrivit ministrului egiptean al Antichităților. 

de Redactia Observator

la 09.08.2021 , 10:55

Barca solară a faraonului Keops, veche de 4.600 de ani, a fost transportată într-un vehicul autonom pe străzile din Giza până la Marele Muzeu Egiptean, unde va fi și expusă. Artefactul a fost descoperit în 1954 în Marea Piramidă. Aceste artefacte erau îngropate lângă camerele funerare regale și trebuiau să transporte defuncţii în viaţa de apoi.

După anii de instabilitate ca urmare a revoltei populare din 2011, care a provocat o lovitură turismului, Egiptul caută să readucă vizitatorii în ţară promovând NMEC sau marele Muzeu Egiptean (GEM) de lângă Piramidele din Giza, care trebuie să fie inaugurat în următoarele luni.

În luna aprilie, Egiptul a organizat "parada de aur" a faraonilor, în cadrul căreia cei mai faimoşi regi ai Egiptului antic au avut parte de o ultimă plimbare cu fast pe străzile din Cairo. Întreg oraşul a fost scăldat în lumină, în timp ce, în cadrul unei procesiuni faraonice, cele 22 de mumii ale regilor şi reginelor au fost mutate în Marele Muzeu Egiptean.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Inedit » Barca solară a faraonului Keops, veche de 4.600 de ani, și-a încheiat lunga călătorie spre Marele Muzeu Egiptean