Antena Meniu Search
x

Boala pentru care NU EXISTĂ tratament: Alergia la apă. “Toată lumea mă întreabă acelaşi lucru: cum mănânci, cum bei, cum te speli?"

Dacă pentru majoritatea dintre noi, apa este o sursă vitală, pentru Rachel Warwick, 26 de ani, este un…coşmar. Femeia suferă de o afecţiune foarte rară, care o face alergică la apă.

Dacă pentru majoritatea dintre noi, apa este o sursă vitală, pentru Rachel Warwick, 26 de ani, este un…coşmar. Femeia suferă de o afecţiune foarte rară, care o face alergică la apă.

O baie relaxantă, o sesiune de înot sau snorkeling în ocean sunt un adevărat chin pentru Rachel. De fapt, orice contact cu apa este dureros.

Chiar şi propriile lacrimi îi fac rău, în urma lor rămânând o iritaţie timp de mai multe ore.

“Este oribil, dar dacă plâng faţa mi se umflă”, a spus ea pentru BBC.

Boala de care suferă tânăra se numeşte “aquagenic urticaria” şi afectează un număr foarte mic de oameni. La fel de dureros este faptul că afecţiunea nu are tratament, deşi s-au înregistrat nişte progrese cu anumite medicamente, însă nu este niciun medicament 100% eficient.

Odată ce Rachel povesteşte oamenilor din jur chinul prin care trece, mulţi o întreabă acelaşi lucru: “Cum mănânci, cum bei, cum te speli?”

“Adevărul este că tot ce pot să fac este să îndur situaţia şi să merg mai departe”, a spus Rachel.

Face duş o dată pe săptămână, pentru a evita să transpire, poartă haine subţiri şi evită efortul şi bea mult lapte, deoarece nu o afectează la fel de tare ca un pahar cu apă. Atunci când plouă nu poate pleca din casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Boala pentru care NU EXISTĂ tratament: Alergia la apă. “Toată lumea mă întreabă acelaşi lucru: cum mănânci, cum bei, cum te speli?"