Antena Meniu Search
x

Video Brood X, un fel de greiere gălăgios care eclozează o dată la 17 ani, urmează să invadeze SUA

Milioane de americani se gândesc cu groază la luna mai 2021, când o specie de Cicade, denumită Brood X, urmează să eclozeze. Evenimentul se întâmplă o dată la 17 ani și face parte din trăsătura de supraviețuire a speciei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.03.2021, 11:14

Miliarde de insecte din specia Brood X vor invada SUA în luna mai - Profimedia

Americanii se gândesc cu groază la invazia insectelor

Pentru milioane de americani, luna mai va fi una extrem de zgomotoasă și neplăcută. Se împlinește ciclul de 17 ani la cicade, iar renașterea insectelor va avea loc în mai tot estul Statelor Unite. Și se așteaptă să fie una masivă. Cicadele, denumite destul de meritat Brood X, vor ecloza toate odată, la unison, odată ce solul de primăvară încălzit atinge o anumită temperatură. Miliardele de nimfe de cicală, care trăiesc din rădăcinile copacilor de 17 ani, vor ieși afară din pământ și vor începe să se hrănească și să-și caute partener de împerechere, scrie Reuters.

Este greu de prezis ziua exactă în care va începe eclozarea, dar dr. Jessica Ware, curator asociat de zoologie a nevertebratelor la Muzeul American de Istorie Naturală din New York, dar se așteaptă să fie cândva prin jurul datei de 13 mai. "Mai va fi o lună foarte dificilă, cu siguranță" a spus Ware. Cicalele de sex masculin emit un sunet puternic, prin vibrarea unei plăci numite timpal, situată pe abdomen.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Este un fel de dans. Masculii arată că pot cânta cât mai tare și cât mai mult posibil, ceea ce înseamnă că sunt probabil un partener bun. Femelele ascultă. Sună tare? Sună mult? ... este un fel de dans acustic complicat pe care îl fac", a spus Ware. Cicadele periodice sunt o specie diferită de cele anuale, care pot fi auzite în majoritatea nopților de vară, după amurg. Ware a spus că oamenii de știință nu sunt siguri de ce cicadele periodice au dezvoltat un ciclu de viață atât de lung, dar probabil a evoluat ca un mecanism de supraviețuire.

Ware a spus că cicadele sunt inofensive, iar dansul lor oferă hrană păsărilor, animalelor și altor insecte. "Este într-un fel emoționant să ne gândim la apariția Brood X, deoarece ultima dată când acești indivizi s-au aflat deasupra solului a fost în 2004. Și astfel, când ne gândim, s-au întâmplat multe în ultimii 17 ani", a spus Ware.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Brood X, un fel de greiere gălăgios care eclozează o dată la 17 ani, urmează să invadeze SUA