Antena Meniu Search
x

BUNI și SĂNĂTOȘI: Cârnaţii care conţin bacterii din fecalele bebeluşilor

Cum transformi cârnaţii într-o mâncare sănătoasă? Prin introducerea în compoziţia acestora a unor bacterii provenite din fecale de bebeluşi

Cum transformi cârnaţii într-o mâncare sănătoasă? Prin introducerea în compoziţia acestora a unor bacterii provenite din fecale de bebeluşi

Deși gustoși, cârnaţii reprezintă un aliment sănătos şi mulţi evită să-l consume din acest motiv.  Ca urmare, cercetătorii susţin că au găsit soluţia salvatoare pentru a transforma aceste produse în hrană sănătoasă: introducerea unor bacterii provenite din fecale de bebeluși în compoziție.

În cazul cârnaţilor, fermentaţia este practicată de mai mult timp și astfel se obţin gustul caracteristic, culoarea roşie intens şi textura deosebită. Fermentaţia se obţine cu ajutorul bacteriilor care se află natural în carnea crudă sau cu alte bacterii adăugate ulterior.

Astfel, experţii de la Institutul de Cercetare în Agricultură şi Alimentaţie Catalonia, din Spania, s-au gândit să folosească bacteriile care există în fecale. Aceștia au studiat bacteriile din fecalele unor bebeluși mai mici de 6 luni. Ulterior ei au detectat prezenţa a două bacterii benefice mai des întâlnite la copii decât la adulţi - Lactobacillus şi Bifidobacterium.

Folosind aceste bacterii pentru fermentarea unor cârnaţi, s-a ajuns la concluzia că noul produs e foarte bun pentru consum și reprezintă un beneficiu pentru sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » BUNI și SĂNĂTOȘI: Cârnaţii care conţin bacterii din fecalele bebeluşilor