Antena Meniu Search
x

Video Cadouri şi delicii de Ziua Femeii. "Darul" cu care bărbaţii nu dau greş de 8 Martie

Românii sărbătoresc 8 Martie cu lalele şi sushi. Comenzile pentru preparatul tradiţional japonez se dublează într-o astfel de zi, arată cele mai recente studii. Iar faţă de alţi europeni, bărbaţii români dăruiesc cele mai multe flori în această zi.

de Angela Bertea

la 07.03.2024, 21:29

Vezi și

În florării este un adevărat festival al culorilor şi miresmelor. Cei care au un buget generos aleg buchete extravagante. "Aici este vorba de un băiat care doreşte să-i facă o surpriză fetei pe care o iubeşte, pe care o place. Ştiu că îi place foarte mult culoarea roz, aşa că i-am pus mai multe nuanţe de roz", arată Maria Moroșan, reprezentant florărie.

Cele mai frumoase buchete de 8 Martie

Printre cele mai căutate flori de 8 Martie sunt lalelele, trandafirii și irisul. "Sunt persoane care şi-au dorit buchete. Dar sunt şi persoane care iubesc foarte mult aranjamentele la ghiveci. Bulbi de exemplu de primăvară, zambilele, narcise, irişi. Sunt preţuri care se duc până la 500 - 600 de lei, depinde de bugetul fiecăruia", adaugă Maria Moroșan, reprezentant florărie.

  • Reporter: Ce aţi achiziţionat?
  • Clientă: Un mic aranjament pentru una dintre doamnele de la grădiniţă. 
Pe acelaşi subiect

Mulţi preferă florile la ghiveci pentru că rezistă mai mult. În pieţe, preţul unei flori proneşte de la 10 lei. "Nici nu ne-am aşteptat că o să fie atâta lume. Cred că au fost peste 500 de zambile. S-au dus toate", spune Marian Chitic, producător local.

De Ziua Femeii, bărbaţii se străduiesc să organizeze şi o cină romantică. Merg la sigur cu sushi, arată studiile unei mari firme de livrări. "Comenzile pentru sushi se dublează de 8 Martie, faţă de o zi obişnuită. Pe primul loc în topul celor mai comandate sortimente se află Machi, urmează Nigiri şi pe locul al treilea se afla Sashimi", arată Andreea Gherasim, reporter Observator.

"Femeile aleg mâncarea asiatică, în special sushi, pentru că sunt preparate sănătoase, baza fiind din peşte. În fiecare an ne confruntăm cu un val mare de comenzi. Atât comenzi la pachet, dar şi în restaurant, datorită ocaziilor din această perioadă a anului", spune Elena Sârbu Dumitrache, manager.

În topul comenzilor pentru a celebra această zi specială intră şi preparatele greceşti sau pizza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Cadouri şi delicii de Ziua Femeii. "Darul" cu care bărbaţii nu dau greş de 8 Martie