Antena Meniu Search
x

Video Afacerea prin care Daniela îşi triplează veniturile. Are în paralel şi un job de birou: banii vin din toate părţile

Pentru femei e săptămâna răsfăţului, pentru artizani este cea a profitului. Obiectele hand-made sunt printre cele mai căutate cadouri de 8 Martie, aşa că vânzările sunt pe măsură. Creatorii sezonieri se bucură aşadar de venituri consistente în aceste zile. Puţini dintre ei fac însă din meşteşugul care le aduce bani în plus un job full time

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 07.03.2024, 17:32

Vezi și

Luna femeilor este luna profitului pentru artizani. "Mii de oameni calcă pragul târgurilor artizanale în perioada dintre 1 şi 8 martie, aşa că artizanii sezonieri se pregătesc cu sute de modele de mărţişoare. De multe ori, veniturile sunt de trei ori mai mari decât jobul clasic pe care îl au", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Artizani români cu afaceri de succes

Livia este ilustrator şi este pentru prima dată când desenează cadouri pentru 8 Martie. Cererea a surprins-o! "Sunt mai degrabă orientată pe 8 Martie, Ziua Femeii. Arta mea este despre femei şi despre a fi independentă şi a te simţi bine cu tine însăţi. Ar reacţiona oamenii la nişte mărţişoare puţin mai speciale. Anul acesta a fost un test pentru mine să văd cum", spune Livia Fălcaru, ilustrator.

Daniela are un job de birou, iar de trei ani şi-a descoperit o nouă pasiune care îi triplează veniturile. "În restul anului fac tablouri, cum sunt acestea sau de Crăciun fac brăduţi, aranjamente pentru masă, în principiu lucrez foarte mult pe personalizare", dezvăluie Daniela, artizan sezonier.

Pe acelaşi subiect

Cristina este inginer de profesie, dar a renunţat la meserie pentru a se alătura unui atelier floral. Şi nu regretă, are sute de comenzi. "Sigur la nivelul sutelor, poate miilor, vom face totalul la sfârşit de sezon", spune Cristina Bejan, florist.

"Taxele nu sunt chiar mici, dar ştim bine că ne aduc şi nouă profit. Vine foarte multă lume, pentru noi rentează să mergem la târguri", explică Ioana Budeş, artist ceramist.

Câţi bani câştigă de 8 Martie

Economiştii aplaudă iniţiativele de muncă sezonieră. Mai ales că aduc un venit serios. Un calcul simplu arată că un creator de artă artizanală, care vinde în această perioadă în jur de 1.000 de accesorii, la un preţ de 25 de lei pe bucată, câştigă nu mai puţin de 30.000 de lei. 

"Portiţele astea care le permit oamenilor să câştige nişte bani în plus sunt foarte importante, mai ales în perioada asta când avem dobânzi mari, inflaţie mare", Adrian Asoltanie, consultant financiar.

Mărţişorul şi Ziua Femeii sunt o reală afacere şi pentru florari. În această perioadă, se înregistrează vânzări de 40 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea prin care Daniela îşi triplează veniturile. Are în paralel şi un job de birou: banii vin din toate părţile