Antena Meniu Search
x

Video Capsula timpului, cadou pentru generaţiile viitoare. Elevii unei şcoli din Cluj au decis să transmită un mesaj inedit ce va fi citit peste 100 de ani

Nu ştim cum va arăta lumea peste 100 de ani, dar cei de atunci cu siguranţă vor şti cum a arată cea de acum. Inclusiv la şcoală. La împlinirea a 50 de ani de activitate, elevii unei şcoli din Cluj au decis să trimită un mesaj...în viitor. Au îngropat o capsulă a timpului la poalele unui copac şi au pus în ea mesaje şi fotografii pentru copiii copiilor lor. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.10.2022, 17:05

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, elevii Şcolii Gimnaziale "Ion Creangă" din Cluj-Napoca au început să pregătească mesajul pe care îl vor citi, peste 100 de ani, copiii viitorului. 

Elevă: Le-am scris să fie cuminţi, să fie prieteni mereu, să nu se lase la greu, să fie mereu uniţi ca şi clasă, să-i repecte învăţătoarele sau învăţătorii.  

Elev: Le-am scris să fie la fel de buni, de inimoşi, de buni la învăţătură, normal.

200 de mesaje scrise atât pe hârtie, cât şi pe un stick, alături de o mulţime de poze, sunt cadoul elevilor de astăzi pentru cei de mâine

Pe acelaşi subiect

Carmen Progoană, director: S-au gândit cei din consoliul elevilor să lase un gând sau mai multe gânduri de fapt, aţi văzut au fost foarte mult scrisori şi gânduir aşternute celor din viitor.

Elevă: Am scris şi cum am devenit o comunitate mai frumoasă împreună şi cât de bine ne înţelegem unii cu alţii.

Dupa ce a fost sigilată cu ceară, capsula timpului a fost îngropată la poalele unui copac plantat astăzi în curtea şcolii. 

Discuţie reporter - elevi:

Va fi diferit totul!

Şcoala cum crezi va fi?

Va fi la fel!

Tehnologia, poate maşini care vor zbura, cine ştie. 

Aţi pus şi un stick acolo, credeţi că vor şti să-l citească?

Nu ştim, poate limba română se va schimba...

Copacul plantat astăzi este un tei, iar alegerea nu a fost întâmplătoare. Elevii au fost inspiraţi de poveştile lui Ion Creangă.

Profesor de geografie: Am hotărât să marcăm acest eveniment prin plantarea unui copac, copacul care creşte sugerează cumva şi creşterea lor ca şi copii, ei cresc şi se formează ca şi personalităţi...

Activităţile aniversare vor continua şi zilele următoare, când elevii vor sărbători Festivalul Toamnei, o tradiţie a şcolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Capsula timpului, cadou pentru generaţiile viitoare. Elevii unei şcoli din Cluj au decis să transmită un mesaj inedit ce va fi citit peste 100 de ani