Antena Meniu Search
x

Galerie foto Castel vechi de 120 de ani, scos la vânzare pentru 1 liră sterlină. Viitorul proprietar trebuie să respecte o singură condiție

Un castel istoric, vechi de 120 de ani, situat pe Insula Rùm din Scoția, își caută un nou proprietar pentru modesta sumă de o liră sterlină. Cel care va intra în posesia lui, însă, trebuie să facă investiții serioase, pentru că impresionanta clădire este într-un proces rapid de degradare.

De Daniel Murărescu la 02.08.2021, 12:33

În acest moment castelul este deținut de NatureScot, instituția publică responsabilă de patrimoniul național al Scoției, și are nevoie de investiții de 20 de milioane de lire sterline. Construcția, ce riscă să ajungă într-o stare avansată de degradare, era o locație favorită a pasionaților de pescuit, vânătoare și petreceri mondene. Construit de un milionar din epoca victoriană, castelul cu gresie roșie și turnuri impunătoare găzduiește ultimul "orchestrion" funcțional din lume, un instrument unic, ce i-a aparținut Reginei Victoria, și care imită o orchestră cu 40 de instrumente. Acesta, la rândul lui, necesită reparații de 50.000 de lire sterline.

Potrivit publicației The Sun, castelul ar fi extrem de apreciat de Prințul Charles, care ar fi susținut în trecut inițiativa de a-l vinde și, prin urmare, de a-l renova. Scoțienii caută acum o persoană, o organizație de caritate, o fundație sau o companie privată care să vină cu propuneri pentru restaurarea măreției construcției. Doritorii trebuie să facă dovada că au resursele financiare necesare pentru a salva obiectivul istoric și, astfel, de a dezvolta mica insulă pe care a fost construit.

Castelul Kinloch a fost construit între anii 1897 și 1900 de Sir George Bulloug, un "Casanova" al epocii victoriene. Camerele sale au păstrat intactă atmosfera de la începutul secolului 20, fiind pline de sculpturi și opere de artă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Castel vechi de 120 de ani, scos la vânzare pentru 1 liră sterlină. Viitorul proprietar trebuie să respecte o singură condiție