Antena Meniu Search
x

Credeai că BENEFICIILE ei sunt UIMITOARE, însă te-ai înșelat! MENTA este un adevărat PERICOL pentru ORGANISMUL tău!

Consumul ei în formă proaspătă nu este indicat, mai ales în cazul persoanelor predispuse pentru anumite afecţiuni.

Dacă vrei o cură de detoxifiecare pentru ficat, menta de tip Peppermint este răspunsul tuturor problemelor.

La fel ca rădăcina de păpădie, menta piperată stimulează secreția de bilă. Canalele prin care circulă spre ficat sunt relaxate și totodată reduce colesterolul, lucru ce determină o mai bună și eficientă eliminare a toxinelor. Menta reduce și blocajele renale, curăță căile urinare și calmează stomacul iritat.

Însă, folosite frecvent în prepararea limonadei sau la îngheţată, frunzele de mentă pot fi periculoase pentru organism. În ceea ce-i priveşte pe copii, specialiştii spun că este complet contraindicat ca ei să consume mentă proaspătă.

Consumul mentei în formă proaspătă nu este indicat, mai ales în cazul persoanelor predispuse pentru anumite afecţiuni.

Fitoterapeutul Elena Josan afirmă că menta proapsătă conţine anumite toxine care pot face rău organismului, motiv pentru care recomandă folosirea ei în infuzii sau sub formă uleiuri şi creme. Menta proaspătă este benefică doar pentru uz extern, legăturile cu mentă făcând adevărate minuni în cazul durerilor de cap sau pentru mămicile care au probleme cu alăptarea, stimulând lactaţia daca frunzele se aplică direct pe sâni. "Frunzele de mentă proaspătă pot fi toxică pentru organism, din cauza uleiurilor eterice, de aceea este recomandat să fie folosită în ceaiuri sau pentru uz extern.", formeaza adevarul.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Credeai că BENEFICIILE ei sunt UIMITOARE, însă te-ai înșelat! MENTA este un adevărat PERICOL pentru ORGANISMUL tău!