Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cea mai bătrână persoană din SUA a murit la 115 ani. Elizabeth a fost martora a 20 de președinți şi a trecut prin două războaie mondiale

Cea mai în vârstă persoană din Statele Unite a murit la 115 ani. Este vorba de Elizabeth Francis, cunoscută drept "Regina Elisabeta a Houstonului". 

de Redactia Observator

la 27.10.2024 , 09:08

Născută în 1909 în St. Mary Parish, Louisiana, Francis a asistat ala multe lucruri de-a lungul vieții sale. A fost martora a 20 de președinți, a două războaie mondiale, a unei societăți segregaționiste și a mișcării pentru drepturile civile, toate în timp real.

A primit o scrisoare de la Barack Obama

Anul acesta, când a împlinit 115 ani, Francis a primit o scrisoare de la Barack și Michelle Obama, care i-au recunoscut contribuțiile și istoria pe care a trăit-o. "Pe parcursul unui secol, v-ați creat amintiri extraordinare și v-ați țesut propria poveste unică în narațiunea americană”, se arată în scrisoare. „Faceți parte dintr-o generație care a adunat compasiunea și puterea de a ne ghida țara prin unele dintre cele mai mari provocări și triumfuri, și avem încredere că sunteți extrem de mândră de tot ceea ce ați contribuit la marea noastră națiune".

Vezi și

Cei care o cunoșteau pe Francis îi atribuiau longevitatea abstinenței sale de o viață de la alcool și fumat. Când era întrebată, Francis punea întotdeauna viaţa lungă pe seama lui Dumnezeu. „Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mă ține aici”, a declarat ea la începutul acestui an. „Nu a avut niciun motiv să mă ia”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » Inedit » Cea mai bătrână persoană din SUA a murit la 115 ani. Elizabeth a fost martora a 20 de președinți şi a trecut prin două războaie mondiale