Antena Meniu Search
x

CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ a clătitelor de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente și totul va fi gata în numai un sfert de oră

Cu numai trei ingrediente principale, această rețetă te va ajuta să obții cele mai bune clătite în numai un sfert de oră

Doriţi un desert uşor, rapid şi ieftin pentru o zi de post? Dacă da, reţeta de clătite de post cu apă minerală este cea mai indicată. Cu numai trei ingrediente principale, această rețetă te va ajuta să obții cele mai bune clătite în numai un sfert de oră.

La această reţetă de clătite de post cu apă minerală nu aveţi nevoie de multe ingrediente, iar timpil petrecut în bucătărie va fi şi el foarte scurt.

Clătite de post cu apă minerală: INGREDIENTE

  • 2 căni (400 ml) de apă minerală
  • 2 căni de făină
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • o linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Clătite de post cu apă minerală: MOD DE PREPRARE

Uite cum se prepară aceste clătite de post cu apă minerală. Într-un bol mai mare se amestecă făina cu zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt. Se toarnă apă minerală, cât mai acidulată, pentru a obţine clătite pufoase, treptat, amestecând continuu cu telul pentru a nu se formă cocoloaşe. Se adaugă uleiul şi se omogenizează bine, apoi se adaugă coaja de lămâie rasă. Compoziţia trebuie să fie de consistenţa unei smântâni mai subţiri.

Dacă vi se pare prea groasă compoziţia, mai puteţi adaugă apă minerală. În afară de faptul că se face compoziţia puţin mai groasă, un alt secret pentru reuşită reţetei de clătite de post cu apă minerală este că trebuie să lăsăm compoziţia la odihnit, pentru 1-2 ore, într-un loc rece. Se încinge o tigaie cu puţin ulei şi apoi se toarnă cu polonicul din compoziţie, înclinând tigaia, astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafaţă. Când s-a rumenit pe margini, se întoarce clătită pe cealaltă parte.

Aşa procedăm cu fiecare clătită, pe rând. La tigăile nou apărute, antiaderente, nu mai este nevoie să folosim ulei. Clătitele se pun pe o farfurie întinsă şi se acoperă, acesta fiind secretul pentru a obţine clătite de post cu apă minerală fragede, aşa încât acum nu va veţi mai întreba de ce se usucă clătitele. După ce le-am terminat de copt, le putem umple cu gem de prune, de caise, de gutuit sau dulceaţă de vişine dacă le preferaţi mai acrişoare, potrivit bucatarulpriceput.ro.

După ce întindeţi gemul sau dulceaţa pe clătite (mai mult sau puţină după preferinţe), le rulaţi, dar le puteţi şi împacheta în patru, obţinând astfel triunghiuri. Praful de copt se poate înlocui şi cu bicarbonat sau drojdie. Familia va adora aceste clătite de post cu apă minerală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ a clătitelor de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente și totul va fi gata în numai un sfert de oră