Antena Meniu Search
x

Exemplar maiestuos de cerb carpatin, filmat de un tânăr, într-o pădure din Alba: "Când l-am văzut era mirific, splendid, nu-mi venea să cred că e adevărat" | Video

Dumitru Ghiban, un tânăr de 20 de ani din Alba, pasionat de fauna românească, a pornit într-o aventură care i-a adus în obiectiv imagini spectaculoase, extrem de rare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.09.2020, 17:46

Vezi și
  • Cerbul s-a lăsat admirat, filmat şi fotografiat
  • Tânărul fotograf a surprins imagini spectaculoase

El a reuşit să surprindă în toată splendoarea un exemplar maiestuos de cerb carpatin, care s-a lăsat minute în şir filmat şi fotografiat de tânărul pasionat de natură. Apoi, cerbul s-a retras în desişul pădurii, lăsându-l pe tânărul fotograf cu sentimente care nu se pot explica în cuvinte. El a povestit, pentru Observator, experienţa trăită.

"Eu sunt extrem de pasionat de natură. Locuiesc şi într-un sat de munte şi mi se părea magnific auzind cerbul în fiecare dimineață boncănind peste Vale. M-am gândit că trebuie să fie un exemplar splendin şi m-am hotărât să încerc să-l văd de aproape. Era ceva de mers și terenul era foarte abrupt, până să ajung în zona în care se auzea el. După un drum de 40 de minute, am reușit să mă apropi de locul in care am bănuit eu că se află, iar norocul meu a fost că el după 1-2 minute a boncănit din nou și am putut să-mi dau seama cu exactitate de locul în care se afla. Următorii pași pe care i-am facut au fost într-o antenţie deosebită, deorece aflându-se cam la 400 de metri de mine, riscam să fiu auzit și se speria", a spus precizat Observator, tânărul de 20 de ani.

"Când l-am văzut era mirific, splendid, nu-mi venea să cred că e adevărat ce văd"

"Am urcat în așa fel încât să mă aflu puțin mai sus, ca atunci când o să vină să îl pot filma perfect, fără să îmi simtă prezența. Am urcat,  m-am așezat lângă un stejar, am pregătit telefonul și apoi am imitat și eu, pe cât posibil, sunetul pe care il scotea el, ca să îl fac curios și să se îndrepte spre mine. Auzind foșnetul frunzelor, mi-am dat seama că se îndreaptă spre mine. Atunci a început inima să-mi bată foarte tare. După 2-3 minute şi-a făcut apariția, cam la 25 de metri de mine. Când l-am văzut era mirific, splendid, nu-mi venea să cred că e adevărat ce văd. Am stat și l-am privit cam 15 minute în toată splendoarea lui. Sunt niște sentimente pe care nu le poți explica în cuvinte. După ce l-am filmat și fotografiat, cerbul s-a întors și a plecat liniștit. S-a comportat ca și cum nu m-aș fi aflat acolo", a spus Dumitru Ghiban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Exemplar maiestuos de cerb carpatin, filmat de un tânăr, într-o pădure din Alba: "Când l-am văzut era mirific, splendid, nu-mi venea să cred că e adevărat" | Video