Cum poţi să mănânci cât vrei de Crăciun şi Revelion, şi să nu te îngraşi. Reţeta e foarte simplă
Sarmale, carnati, cozonac, toate bunatatile puse pe masa de Craciun sunt marea provocare pentru fiecare dintre noi de sarbatori.
Sarmale, carnati, cozonac, toate bunatatile puse pe masa de Craciun sunt marea provocare pentru fiecare dintre noi de sarbatori. Si cu totii ne dorim sa le gustam pe toate, fara a pune insa kilograme in plus. Nutritionistii vin insa cu solutii pentru fiecare pofticios.
De la Craciun pana la Sfantul Ion romanul o tine intr-o petrecere si gusta din toate mancarurile care i se pun in fata. Iata ce recomanda specialistii in nutritie pentru ca dupa sarbatori sa nu privim cu dezamagire la cantar.
Primul sfat este sa gustam din fiecare fel de mancare, insa doar cate putin. Dupa fiecare masa, la 20 – 30 minute, beti cate un ceai cald, la alegere. Incercati sa faceti miscare cat mai multa, minimum 60 minute de plimbare, in special dupa masa de pranz si daca este posibil si dupa cina.
Fiti cat mai activi, profitati de zilele libere. Salile de sport si cluburile de sanatate sunt deschise in aceasta perioada, cu exceptia a 3-4 zile. Daca nu puteti rezista in fata unei prajituri sau a unei felii de cozonac, serviti-o in locul gustarii de dimineata sau a gustarii de dupa-masa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰