Antena Meniu Search
x

"Dacă nu te căsătorești, vino la mine. Ești minunată". Scrisorile lui John F. Kennedy către amanta sa din Suedia, scoase la licitație în Boston

O serie de scrisori de dragoste, scrise de fostul președinte american John F. Kennedy petru amanta sa suedeză, vor fi scoase la licitație în Boston.

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 12:57

John F Kennedy
John F Kennedy - Profimedia Images

În scrisorile intime adresate lui Gunilla von Post, o aristocrată pe care JFK a cunoscut-o cu câteva săptămâni înainte de a se căsători cu Jacqueline Bouvier, fostul președinte american descrie timpul petrecut împreună drept „o amintire strălucitoare a vieții mele”, potrivit CNN

Cele opt pagini provin din colecția personală a familiei Von Post și se așteaptă să fie vândute cu peste 30.000 de dolari. Gunilla Von Post s-a stins din viață în 2011 și, înainte de moartea ei, a scris o carte de memorii despre relația ei cu fostul președinte, intitulată „Love, Jack”.

Scrise între 1955 și 1956, scrisorile de dragoste datează din perioada în care Kennedy lucra ca senator în Massachusetts. Fostul președinte i-a transmis lui Von Post că este „nerăbdător” să o vadă, spunându-i că este „minunată”.

Gunilla Von Post și J. F. Kennedy s-au întâlnit pentru prima dată în vara anului 1953 la Cannes, cu doar câteva săptămâni înainte de nunta lui Kennedy și Bouvier din 12 septembrie. Potrivit RR Auction, cei doi „au petrecut o săptămână foarte fericită și intimă” în Suedia, în august 1955 - la aproape doi după căsătoria politicianului american cu Jacqueline.

Casa de licitații a mai spus că „eforturile depuse de Kennedy pentru a pune capăt căsătoriei sale și de a o aduce în Statele Unite pe iubita sa suedeză” au fost „zădărnicite de tatăl său, de ambițiile sale politice și de sensibilitatea reciprocă a lui Kennedy și von Post față de avortul suferit de Jacqueline în 1955".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » "Dacă nu te căsătorești, vino la mine. Ești minunată". Scrisorile lui John F. Kennedy către amanta sa din Suedia, scoase la licitație în Boston